İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri savaş ve kriz bölgelerinde
Ramazan’ın gelişiyle birlikte ekiplerimiz dünyanın dört bir yanına dağıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, savaş, kriz ve afet bölgeleri ağırlıklı olmak üzere 60 ülke ve bölgede hayırsever Türki
GüneyAsya, OrtaAsya, Ortadoğu, Türkiye 13.08.2010

Gittikleri ülkelere varır varmaz ihtiyaç sahibi ailelere gıda dağıtımlarına başlayan ekiplerimiz, yetimlere de bayramlık elbiselerini verdi.

Lübnan’da Burj El Barajine kampında bulunan Filistin mültecilerine kumanya dağıtımı yapıldı. İHH ekipleri, buradaki dağıtımlardan sonra Güney Lübnan’a geçti.

Suriye’deki Filistinli mülteciler de unutulmadı. Halep’in Neyrab kampında ve başkent Şam çevresinde bulunan mülteci kamplarına gidildi. Mültecilere kumanya dağıtımı yapıldı. Toplu iftar yemeği verildi. Yetimlere bayramlık elbiseler alındı. Toplam 50 bin Euro’luk bir yardım yapıldı.

İHH’nın ekiplerinden bir diğeri de Patani’deydi. Patani’de Ramazan’ın ilk günü 2 bin kişiye iftar yemeği verildi. Darül Muhacirin medresesi ziyaret edildi ve sosyal yardım yapıldı. İhtiyaç sahibi Müslümanlara Ramazan kumanyası dağıtıldı.

İHH ekipleri, son yüzyılın en büyük sel afetiyle sarsılan Pakistan’a da gitti. Bin 600 insanın selden hayatını kaybettiği Pakistan’da yaralar sarılmaya çalışıldı. İHH ekipleri, Pakistan’a varır varmaz selin yaşandığı Muzafferabat, İslamabad, Revalpindi ve Haripur’a hareket etti. Bu bölgelerde günlük 25 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Muhtaç aileler için hazırlanan kumanya paketlerinin dağıtımı da tamamlandı. İHH’nın kardeş Pakistan’a yönelik acil yardım çalışmaları da devam ediyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024