İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye ve Lübnan’daki mültecilere yardım
İHH, Suriye ve Lübnan’da mülteci kamplarında yaşam mücadelesi veren Filistinli ailelere giysi yardımında bulundu. Öğrencilere de kırtasiye malzemesi dağıtımı yapıldı. Ayrıca Suriye’de bulunan kamplard
Lübnan, Ortadoğu, Suriye 05.04.2010

1948 yılında İsrail’in topraklarını işgal etmesiyle milyonlarca Filistinli, mülteci durumuna düştü. Filistinliler; Suriye, Lübnan, Ürdün ve Irak’a sığındı. Ancak başka bir ülkeye sığınmak Filistinlilerin barınma sorunun çözmedi. Mülteciler gittikleri ülkelerde birçok haktan mahrum bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye’de 10 kampta 500 bin Filistinli, mülteci olarak yaşıyor. 2. ve 3. kuşak konumunda bulunan bu Filistinliler kamplarda doğup büyümüş vatanlarını bir kez bile görememişler. Lübnan’da da 400 bine yakın Filistinli mültecinin yaşadığı 12 kamp bulunuyor. Bu kamplarda hayat şartları oldukça zor. Filistinliler için 72 meslek dalında çalışma yasağı var. Filistinlilerin büyük bir bölümü yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı düzenli olarak hem Lübnan hem de Suriye’de bulunan mülteci kamplarında yardım çalışmaları yapıyor. İHH son olarak Suriye’de bulunan Yermuk, Han Dennun, Speyna, ve Dar’a ile Lübnan’da bulunan Beddani, Burc-el Berecna, Şatilla, Nehrul Barid, Marilyas kamplarında yardım malzemesi dağıttı.

Lübnan’daki kamplarda yetim çocukların eğitim gördüğü okullara kırtasiye malzemesi yardımı yapılırken, zor durumdaki ailelere giysi ve gıda yardımı yapıldı. Ayrıca çeşitli kurumlara nakdi yardım yapıldı. Suriye’deki kamplarda ise engelli ve yetim çocuklara eğitim veren okullara kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Suriye kamplarındaki yeni evli çiftlere de destek amacı ile mobilya eşyası dağıtıldı. 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024