İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH 2013’te 40 bin yetime ulaşmayı hedefliyor
Ankara İnsan Hakları ve Hizmet Derneği’nin düzenlediği toplantıda konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, 2013 yılında 40 bin yetim çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
02.01.2013

Ankara İnsan Hakları ve Hizmet Derneği, yetim çocuklara destek veren Ankaralı sponsor ailelerle bir araya gelerek yıl sonu değerlendirmesi yaptı. İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Yetim Çalışmaları Sorumlusu Murat Yılmaz’ın da katıldığı toplantı Ankara Keçiören Belediyesi Halil İbrahim Sofrası’nda gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısına bini aşkın yetim dostu katıldı. Toplantıda dünyada yetim çocukların durumu ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın sürdürmekte olduğu yetim çalışmaları hakkında bir konuşma yapan Murat Yılmaz 2013 yılında 40 bin yetim çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

İHH’nın 39 ülkede 27 bin 500 yetim çocuğa sponsor aile sistemi ile düzenli olarak destek verdiğine dikkat çeken Yılmaz, anne-babasını kaybeden ve birinci derecede bakacak yakını olmayan çocuklar için dünyanın farklı ülkelerinde 10 yılda 10 adet yetimhane açıldığını, 2013'te 10 yetimhanenin daha çocukların hizmetine sunulacağını ifade etti.

Yetimlerin Türkiye'nin her yerinde destekçi aileleri olduğunu dile getiren Yılmaz, Türkiyeli hayırseverlerin ayda 90 lira bağışlayarak bir yetimin yiyecek, barınma, eğitim gibi pek çok ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.                                                                   

Ardından söz alan İHH Ankara Yetim Çalışmaları Sorumlusu Orhan Demirel ise Ankara'da 2 bin yetim çocuğa destek sağladıklarını ancak bu sayının şehrin nüfusuna oranla düşük olduğunu kaydetti. Demirel, daha fazla yetim çocuğa destek verilebilmesi için toplumsal bilincin ve paylaşımın artırılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından derneğin kampanyalarının geniş kitlelere duyurulmasını sağlayan yerel ve ulusal basın mensuplarına plaket takdim edildi. 

Dünyada ve Türkiye'de yetimlere sponsor olmak ve Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022