İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Dünya İnsani Zirvesi’nde
Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yanı sıra Türkiye ve dünyadan birçok üst düzey Bürokrat ve STK yetkililerinin katılımları ile İstanbul’da başladı.
Türkiye 24.05.2016

Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yanı sıra Türkiye ve dünyadan birçok üst düzey Bürokrat ve STK yetkililerinin katılımları ile İstanbul’da başladı.

İlk defa Türkiye’de düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi, İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

Lütfü Kırdar Kongre Salonu’nda “Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşu ve Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları’nın İnsani Faaliyetleri ve Kırılgan Gruplara Yönelik Çalışmalar” adlı toplantıda konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Aydın, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 6 yılda Suriye yardımları konusunda bir sunum ve konuşma yaptı.

"Koca bir halk ölüme ve sakat kalmaya mahkûm edildi"

Durmuş Aydın, savaşın 6. yılında Suriye'de harabe şehirler, 400 bin katledilmiş, 250 bin kayıp insan ve ölümü bekleyen milyonlar olduğunu söyledi.

Savaşın, 5 milyon mülteci, 1 milyon ilticacı, 7 milyon göçebe ve 600 bine yakın yetim ya da öksüz çocuk bıraktığını hatırlatan Aydın, koca bir halkın, ölüme ve sakat kalmaya mahkûm edildiğini vurguladı.

Durmuş Aydın, 2015'te 8 yeni okul kurduklarını ifade ederek, Suriye ve Türkiye'deSuriyeli öğrencilere hizmet veren toplamda 342 okul yaptıklarını, 157 bin öğrenciye lojistik destek sunduklarını ve Suriyeli mülteci gençlere meslek edindirme kursları açtıklarını dile getirdi.

Suriye’de Halap’e bağlı Bab-ul Hava ve Bab-us Selam Kampları’nda itfaiye ve arama-kurtarma birimleri kurduklarını vurgulayan Aydın, "Toplamda 4 arazöz, 2 arama kurtarma aracı ve ekipmanları, 1 ambulansımız var. 28 eğitimli personelimiz yaşanan hadiseler karşısında araç-gereç eksikliğine rağmen kahramanca görevlerini sürdürmeye çalışıyorlar. 200 yataklı, 3 ameliyathane ve yanık ünitesinde oluşan, yaklaşık 10 milyon dolar maliyetli bölge hastanesi projemiz de var" dedi.

İnsani yardımda Türkiye ilk sırada

Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık’ın da yine aynı salonda yaptığı konuşmada, Suriye krizinin 1894 gündür devam ettiğini hatırlatarak, Suriye'de 15 Mart 2011'den bu yana çok büyük acılar yaşandığını ancak dünya kamuoyunun bu acıya alışmaya başladığını kaydetti.

AFAD Daire Başkanı Fatih Özer, Türkiye'de 5 bin 596 STK bulunduğunu ifade ederek, bunların birçoğunun insani yardımlarla ilgilendiğini ve Suriye krizinde en büyük katkıyı da bu kurumların sunduğunu söyledi.

Son olarak kürsüye çıkan Norveç Mülteci Konseyi'nden AntoniusZutphen ise Türkiye'deki STK'ların Suriye krizine çok başarılı bir şekilde müdahale ettiğini söyledi.

İHH standı zirvede yerini aldı

İHH İnsani Yardım Vakfı, ayrıca sergi alanında 30 metrekarelik standı ile birlikte tanıtım faaliyetleri yürütüyor. Yoğun ziyaretçi akımına uğrayan İHH standı, Türkiye ve dünyanın dört bir yanında yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi veriyor. İHH Yönetim Kurulu üyeleri de ziyaretçilerle ikili temaslar sağlayarak İHH’nın çalışmalarını aktarıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024