İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Kolombiya devletine Suriye çalışmalarını anlattı
Kolombiya Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi Juan Carlos Restrepo ve beraberindeki heyet, İHH’nın Suriyeli mültecilere yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgi almak için İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’ni ziyaret etti.
Kolombiya, Suriye 13.05.2017

Yıllar önce ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Venezuela’ya göçen 6 milyona yakın Kolombiyalı kendi ülkelerine dönmeye hazırlanıyor. Kolombiya Devleti de vatandaşlarını karşılamaya hazırlanırken Türkiye’nin Suriyeli mülteciler konusundaki tecrübesinden faydalanmak istiyor. Bu kapsamda Kolombiya Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi Juan Carlos Restrepo ve beraberindeki heyet bir dizi temasta bulunmak üzere Türkiye’ye geldi.

İlk olarak Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile sınır hattındaki mülteci kamplarını gezen Kolombiyalı heyet, daha sonra İHH İnsani Yardım Vakfı’nı ziyaret ederek İHH yönetim kurulu üyelerinden Suriyeli mültecilere yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı.

secilmis-fotograflar-5.jpg

Suriye çalışmaları anlatıldı

Heyette bulunan Kolombiya Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi Juan Carlos Restrepo, Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Víctor Alfonso Bautista Olarte ve Afet Koordinasyon Başkanı Carlos Iván Márquez Pérez’i İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Aydın karşıladı. İHH yönetim kurulu üyelerince gerçekleştirilen Suriye çalışmaları hakkındaki sunumun ardından konuk heyet vakıf merkezinden ayrıldı.

Ziyarette, Kolombiyalı heyete TİKA Latin Amerika Masası Sorumlularından Melih Çağatay Artunay da eşlik etti.

secilmis-fotograflar-1.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023