İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Sri Lanka’da Hafızlık Merkezi
Sri Lanka’da Şubat 2013’te yapımına başlanan ‘’Merhum Hamza Taş Hafızlık Eğitim Merkezi ve Mescid’i ‘’ açılışı yapılarak eğitimlere başladı.
SriLanka 19.09.2014

Sri Lanka’da Şubat 2013’te yapımına başlanan Merhum Hamza Taş Hafızlık Eğitim Merkezi ve Mescidi açılışı yapılarak eğitimlere başladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Sri Lanka’lı çocuklar için yaptığı hafızlık eğitim merkezi Ağustos ayında hizmete girdi.

Hayata geçirilen projeyle, Sri Lanka’nın Anuradapura halkı ‘’Hafızlık Eğitim Merkezi ve Mescidine’’ kavuştu. Merkezin hizmete açılmasıyla yörede yaşayan çocuklar İslami eğitim, Kur’an-ı Kerim dersleri ve hadis dersleri görmeye başladı. Çocukların Kur’an-ı Kerim ve İslami İlimler’i öğrenebilmesi için yapılan 214 metrekarelik ve 160 kişi kapasiteli bir alana sahip olan proje için toplamda 55 bin dolar harcandı.

Bölgede azınlık halinde olan Müslüman halk, ibadetlerini gerektiği şekliyle ve özgürce yapamıyor. Özellikle Budistlerin baskısının da etkisiyle din özgürlüğü alanında büyük sıkıntılar yaşanıyor. Yoksullukla da boğuşan bölge halkı için hazırlanan bu projeyle yaşanan sıkıntıların önüne geçmeye çalışılıyor.

Proje tamamlandıktan sonra 160 çocuk, rahat bir eğitim merkezinde bulunma imkanını elde etti. Bu sayede çocuklar iyi bir eğitim alarak geleceklerine yön verecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı ’’Hafızlık Eğitim Merkezi ve Mescid’’ projesinden önce de Sri Lanka’da yapmış olduğu İzmit Zihinsel Engelliler Engelliler Eğitim Merkezi, Şehit Cevdet Kılıçlar Sağlık Ocağı, Şehit Necdet Yıldırım Sağlık Ocağı, Şehit Faruk Aktaş Sağlık Ocağı ve Kur’an-ı Kerim dağıtımı projeleriyle beraber 6’ıncı projesini de hayata geçirmiş oldu.

Sri Lanka Güney Asya'da, Hindistan'ın 31 kilometre güneyinde ve Hint Okyanusu'nda bulunan
bir ada ülkesidir. 1972 yılından önce Seylan olarak bilinirdi. Hint Okyanusu'nun İncisi olarak da adlandırılan ülkede yaklaşık 21 milyon kişi yaşamaktadır. Hükümet güçleri ve Tamil Eelam Özgürlük Kaplanları (diğer adıyla Tamil Kaplanları) arasında gerçekleşen iç savaş 1983 yılından beri sürmektedir. Tamil Kaplanları, adanın kuzeyinde ve doğusunda Tamil Eelam adında bağımsız bir devlet kurmak için mücadele etmektedir. Sri Lanka’da 1.7 milyon Müslüman yaşamaktadır.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024