İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali’ye cami ve okul
İHH, son zamanlarda yaşanan iç savaşlarla gündeme gelen Somali’de bir okul ve cami inşa ederek hizmete açtı. Camiden 1500 ailenin istifade etmesi bekleniyor. 5 sınıflı okulda ise 300 öğrenci eğitim görecek.
Afrika, Somali 15.06.2010

Afrika’nın fakir ülkesi Somali’deki faaliyetlerimiz devam ediyor. Yoksulluğun ve iç çatışmaların pençesinde kıvranan Somali halkı, diğer ülkelerden gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyor. İstikrarın bir türlü sağlanamadığı ülke, son zamanlarda korsanların gemi kaçırma operasyonlarıyla gündeme geliyor. Somali’de yaşanan fakirlik ise korsan hikâyelerinin gölgesinde kalıyor.

Son yıllarda Somali’deki faaliyetlerini artıran İHH İnsani Yardım Vakfı, bir yandan katarakt ameliyatlarına devam ederken diğer taraftan okul, hastane, mescit, cami, su kuyusu projelerine devam ediyor. Eğitimsizlik diğer Afrika ülkelerinde olduğu gibi Somali’de de önemli bir sorun olarak varlığını sürdürüyor.

Bu soruna çare olabilmek için Türkiyeli hayırseverlerin destekleriyle ülkede mescitler, camiler ve okullar açılıyor.

İHH son olarak ülkenin Aşağı Shabella bölgesinin Qalimow kasabasında bir eğitim kompleksi projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında bölgede 5 sınıflık bir ilköğretim okulu ve bir cami inşa edildi. İlköğretim okulunda toplam 300 öğrenci istifade edecek. Özellikle imkânı olmayan fakir aile çocuklarının bu okulda eğitim alması hedefleniyor. Hz. Hatice İslam Merkezi adı verilen komplekste inşa edilen camiden ise bin 500 ailenin istifade etmesi bekleniyor. Bu önemli projenin hayata geçmesinde emeği geçen bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Allah hayrınızı kabul etsin.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024