İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Somali’ye cami ve okul
İHH, son zamanlarda yaşanan iç savaşlarla gündeme gelen Somali’de bir okul ve cami inşa ederek hizmete açtı. Camiden 1500 ailenin istifade etmesi bekleniyor. 5 sınıflı okulda ise 300 öğrenci eğitim görecek.
Afrika, Somali 15.06.2010

Afrika’nın fakir ülkesi Somali’deki faaliyetlerimiz devam ediyor. Yoksulluğun ve iç çatışmaların pençesinde kıvranan Somali halkı, diğer ülkelerden gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyor. İstikrarın bir türlü sağlanamadığı ülke, son zamanlarda korsanların gemi kaçırma operasyonlarıyla gündeme geliyor. Somali’de yaşanan fakirlik ise korsan hikâyelerinin gölgesinde kalıyor.

Son yıllarda Somali’deki faaliyetlerini artıran İHH İnsani Yardım Vakfı, bir yandan katarakt ameliyatlarına devam ederken diğer taraftan okul, hastane, mescit, cami, su kuyusu projelerine devam ediyor. Eğitimsizlik diğer Afrika ülkelerinde olduğu gibi Somali’de de önemli bir sorun olarak varlığını sürdürüyor.

Bu soruna çare olabilmek için Türkiyeli hayırseverlerin destekleriyle ülkede mescitler, camiler ve okullar açılıyor.

İHH son olarak ülkenin Aşağı Shabella bölgesinin Qalimow kasabasında bir eğitim kompleksi projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında bölgede 5 sınıflık bir ilköğretim okulu ve bir cami inşa edildi. İlköğretim okulunda toplam 300 öğrenci istifade edecek. Özellikle imkânı olmayan fakir aile çocuklarının bu okulda eğitim alması hedefleniyor. Hz. Hatice İslam Merkezi adı verilen komplekste inşa edilen camiden ise bin 500 ailenin istifade etmesi bekleniyor. Bu önemli projenin hayata geçmesinde emeği geçen bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Allah hayrınızı kabul etsin.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
Uzun yıllardır Gazze’de insani yardım çalışmalarında bulunan ve 7 Ekim 2023’ten itibaren çalışmalarını daha da yoğunlaştıran İHH, 2025 yılında da faaliyetleriyle on binlerce Gazzeli’ye destek oldu. Vakıf, yıl içerisinde Gazze’de 28 milyon 724 bin porsiyon sıcak yemek, 143 milyon 592 bin ekmek ve kurban etlerinden hazırlanan 861 bin konservenin dağıtımı başta olmak üzere birçok yardım çalışmasında bulundu. Ayrıca, İHH tarafından şu an Gazze’de günlük olarak 13 mutfakta 180 bin porsiyon sıcak yemek dağıtılıyor.
14.01.2026
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Ukrayna’daki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine gönderdiği 4 tırlık yardım malzemesinin dağıtımlarına başladı. Dağıtımlar; Kiev, Çayki, Tarasiyevka, Belaya Serkiv ve Lviv bölgelerinde yapılacak.
Ukrayna
08.01.2026
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025