İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Yardım trenimiz sel bölgelerinde
Yaşadığı sel afeti ile büyük zarar gören Pakistan’a destek amacıyla hazırlanan ve iki hafta önce yola çıkan İHH yardım treni, resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından İHH’nın bölgedeki ekipleri tar
Pakistan 19.09.2010

Tarihinin en büyük felaketlerinden birisini yaşayan Pakistan’da hayat bir türlü normale dönmüyor. Pakistan’ın kuzey bölgelerinde sel suları kısmen çekilirken, güney bölgelerinde insanlar hala sel suları ile mücadele ediyor. Özellikle Sind eyaletinin Dadu and Jamshoro şehirlerinde sel tehlikesi devam ederken 200 köy sular altında kaldı. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Merkezi (NDMA)’nin 16 Eylül tarihli raporuna göre sel afeti sonucu 1767 kişi hayatını kaybederken, 2966 kişi de yaralandı. Ayrıca yine aynı rapora göre 1 milyon 900 bin ev ya zarar gördü ya da tamamen yıkılarak kullanılamaz hale geldi.

Sel afetinin yaşandığı ilk günden itibaren Pakistan’da yardım çalışmaları yürüten İHH tarafından 2 hafta önce bölgeye gönderilen 450 tonluk yardım treni Pakistan’a ulaştı. Pakistan halkının yaralarını sarmayı amaçlayan yardım treni resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından bölgedeki İHH ekipleri tarafından teslim alındı. Hayırsever halkımızın desteği ile doldurulan 28 vagonluk yardım treni içerisindeki acil yardım malzemeleri İHH ofislerinin kurulu olduğu  Pencap, Sind ve Khyber Pakhtunkhwa (KPK) eyaletlerinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Pakistan Acil Yardım Koordinatörü Nalan Dal, trenin İHH ekipleri tarafından teslim alındıktan sonra İslamabad’a doğru hareket ettiğini söylerken yardım trenindeki acil yardım malzemelerin en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlanacağını ifade etti. Pakistan halkının sıkıntı içerisinde kendilerine uzanacak merhamet elini beklediğini dile getiren Nalan Dal, yardım treni içerisindeki inşaat malzemeleri, prefabrik evler, tekstil malzemeleri, gıda, ilaç, temizlik malzemeleri ve ayakkabıların en kısa sürede dağıtımlarının tamamlanacağını belirtti.

Dal, bölgede hala çok büyük sıkıntıların yaşandığını da dile getirirken özellikle güney bölgelerde hala selin etkili olduğunu belirtti. Birleşmiş Milletlerin son hazırladığı rapora göre sel üzerinden iki ay geçmesine rağmen Pakistan’ın 12 ay daha yardıma ihtiyaç duyacağını ifade eden Dal, Pakistan’ın yaralarını sarabilmesi için resmi rakamlara göre 2,1 Milyar dolara ihtiyacı olduğunu söyledi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının organizesinde Üsküdar'da 3 gün sürecek anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin ilk gününde ilçede faaliyet gösteren 50’yi aşkın esnaf, bir günlük kazancını işgalci İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye bağışlayacak. Etkinliğin 2’nci ve 3’ncü gününde ise kurulacak hayır çarşısında elde edilecek gelirler Gazze’deki aşevlerine ulaştırılacak.
11.09.2025