İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Çobanbey’deki Türkmenleri yalnız bırakmadı
İHH İnsani Yardım Vakfı, çatışmalardan dolayı Türkiye sınırına akın eden Çobanbeyli Türkmen halka sahip çıktı.
Suriye 05.02.2014

Suriye'nin Halep kentine bağlı Çobanbey kasabasında yaşanan çatışmalardan dolayı bölge halkı zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Çoğunluğu Türkmenlerin oluştuğu 15 bin nüfuslu Çobanbey kasabasında halk güvenlik gerekçesiyle her geçen gün Türkiye sınırına doğru akın ediyor. Bölge halkının tek sığınak noktası olan Çobanbey hududuna şimdiden 4 bin Suriyeli sığınmış durumda.

Her gün silah sesleri duyuluyor

Daha önce silah sesinin bile duyulmadığı Türkmen bölgesinde, son zamanlarda neredeyse her gün yaşanan çatışmalar hayatı durma noktasına getirdi. Çatışmalardan dolayı bölgedeki işleyişin aksamasıyla beraber, insanlar temel yaşam gereksinimlerine ulaşmakta sıkıntılar çekiyor.

En büyük sıkıntı ‘’Ekmek’’

Geçtiğimiz aylarda Çobanbey’de açılan geçici hudut, halka insani yardımların ulaştırıldığı tek nokta. Bölgedeki fırınların durma noktasında olması halkın ekmek dahi bulmasında güçlüklere neden oluyor. Suriye halkının nefes borusu hükmünde olan sınırlarımız, insanların ihtiyaçlarının kaynağı durumunda.

Sınırda yaşam mücadelesi veren Çobanbey halkının imdadına İHH İnsani Yardım Vakfı yetişti. İHH tarafından Çobanbey halkına günde 5 bin ile 10 bin arasında ekmek ulaştırılıyor. Geçtiğimiz günlerde ise bu bölgeye 7 ton hurma, 1200 kilo zeytin, hazır gıda malzemeleri ulaştırıldı.

Sınıra 10 bin kişi

Bölgedeki yetkililerden edinilen bilgilere göre çatışmaların devam etmesiyle beraber 15 bin nüfuslu Çobanbey’den Türkiye sınırına sığınan insan sayısının 10 bini bulacağı söylendi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024