İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Ramazan ayında Somali için 25 milyon topladı
Doğu Afrika’da yaşanan kuraklık nedeniyle tüm Türkiye’de yardım seferberliği başlatıldı. Bölgeye ulaştırılmak üzere Ramazan ayının başlangıcından bu yana İHH İnsani Yardım Vakfı’na toplam 25 milyon TL
Afrika, Somali 15.08.2011

Doğu Afrika’da kuraklığın sebep olduğu kriz, Ramazan ayının başlangıcından bu yana daha da artarken İslam dünyası da yardımlar için âdeta birbiriyle yarışıyor. Afrika Boynuzu olarak bilinen bölgede yaşayan milyonlarca insan ölümle pençeleşirken, yardım kuruluşlarının bölgeye akın etmesi özellikle Somali halkın için umut oldu. Krizin ilk günlerinden bu yana bölgede bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, bağışçılarının Afrika’ya gönderdiği yardımları kuraklıktan etkilenen tüm ülkelerde dağıtmaya devam ediyor.

Somali için başlattığımız kampanya çerçevesinde bağışçılarımızın bölgeye göndermek için yaptığı ayni ve nakdi yardımların değeri 25 milyon TL’ye ulaştı. Ekiplerimizin gösterdiği yoğun çabalar neticesinde bölgede acil yardım çalışmalarının yanı sıra kalıcı projeler de hayata geçiriliyor. Su kuyularından kurban kesimlerine, temel gıda maddelerinden hayvancılığa, tarımdan meslek edindirme kurslarına kadar Somali insanın kalkınması için çalışan vakfımız, bölgede önemli projelere imza atıyor.

İHH Acil Yardım Ekibi, 12 milyon insanın kuraklıktan etkilendiği ve binlerce çocuğun ölümle pençeleştiği Doğu Afrika’ya giden ilk acil yardım ekibi. Bölge tecrübesi olan vakfımız, ulaşılması zor yerlere de gerekli acil insani yardımın ulaştırılmasını sağlıyor.  Somali’de çalışmalar yürüten İHH ekipleri başkent Mogadişu başta olmak üzere Kenya sınırındaki Dadaab Mülteci Kampı’na sığınan insanlara tıbbi destek yardımında bulunuyor ve gıda maddeleri dağıtıyor.

Doğu Afrika’ya yardım ulaştırmanın en kolay yolu cep telefonundan AFRİKA yazıp 3072’ye SMS olarak göndermeniz olacaktır. Göndereceğiniz SMS’lerle, operatörler tarafından hiçbir kesintiye uğramadan yapmış olacağınız 5 TL’lik yardımı Afrika Boynuzun’da açlıkla mücadele eden bir Afrikalıya ulaştırmış olacaksınız.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024