İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Suriye’de kurban çalışmalarını tamamladı
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri kurban bayramının gelmesiyle beraber açlık ve yoksullukla mücadele eden Suriye’nin birçok bölgesinde kurban yardımı yaptı.
Suriye 18.10.2013

Suriye’de 300 bin kişiye kurban eti ulaştı

Dünyanın birçok yerinden gönderilen kurban bağışları, Suriye’de önceden belirlenen bölgelerin mezbahanelerinde kesilerek tanzimleri yapıldı. Tanzimleri yapılan kurbanlıklar, parçalara ayrılıp tartıldıktan sonra poşetlere konularak, halkın sıkıntı çektiği bölgelere gönderildi.

Kurban organizasyonunda öncelik verilen Suriye’de, Halep’in; Hayyan, Hureytan , Azez, Şemmarin bölgelerini ve İdlib’in birçok bölgesini ziyaret eden İHH ekipleri, yardımları kapı kapı dolaşarak dağıttı.

Halep’de Bayram

Kurban organizasyonu için Suriye’ye yol alan İHH ekipleri Halep’in Hayyan bölgesinde bayram coşkusuna tanık oldu. Bayram dolayısıyla çocuklar için çeşitli eğlenceler düzenlendi. Savaşın etkilerini en fazla hisseden çocuklar için, mescitte düzenlenen çeşitli dini soruların sorulduğu yarışmada, doğru cevap verenlere bayram harçlıkları verildi.

Düzenlenen yarışmanın çocukları hem eğlendirdiğini hem de eğittiğini söyleyen mescidin imamı Ebu Mahmut, ‘’Bu sıkıntılı durumdan en çok etkilenen çocuklar oldu. Onları eğlendirmek için ve savaşın olumsuzluklarını bir nebze de olsa unutturmak için mahallemizde böyle bir organizasyon düzenledik. Çevre mahallelerden yarışmayı duyan çocuklar da geldi. Soruları bilen bilmeyen bütün çocuklara ufak da olsa bayram harçlıklarını veriyoruz‘’ dedi.

İdlib’de Bayram

Kurban organizasyonu kapsamında Suriye’nin İdlib şehrini de ziyaret eden İHH ekipleri, bayram namazını sığınmacı kampında kıldı.

Sabah namazının ardından kamp sakinleri ile bayramlaşan İHH ekipleri, ardından çocuklar için düzenlenen eğlence programına katıldı. Kamp içerisinde kurulan bir platformun üzerinde gerçekleştirilen eğlence programında, Suriyeli çocuklar oyunlar oynayıp, şarkılar söylediler.

Ardından İdlib’de bulunan yoksul aileleri ziyaret eden İHH ekipleri, hassas terazilerle tartılan kurban paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. İdlib’in birçok mahallesini ziyaret eden ekipler, savaş ve yoksulluk nedeniyle kurban kesemeyen ailelerle bayram coşkusunu paylaştı.

Hamada Bayram

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye’nin hemen tüm bölgelerinde kurban faaliyet yaptı. Bunlardan birisi de Hama bölgesi. Burada 3 kurban bayramını saldırılarla karşılayan masum halka kurban etleri ulaştı.

Bölgede yaşayan insanlar çeşitli hayvan etleri yemek için fetvalar istedikleri anda Allah’ın kendilerine kurban eti ulaştırdığı ifade etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024