İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Çeçen mültecileri yalnız bırakmadı
Vakfımız, İstanbul ve Yalova’da zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışan Çeçen mültecilere yıl boyunca ayni ve nakdi yardımlarda bulundu. İHH, 2010 yılı içerisinde Çeçen mültecilere 350 bin TL’si
Çeçenistan, Türkiye 11.12.2010

Çeçenistan'da patlak veren savaşın ardından can güvenliği kalmayan ve yaşam koşulları tükenen siviller komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldılar. Çeçen siviller özellikle karayolu ile yakın olması ve akrabalık bağlarının kuvvetli olması sebebiyle İnguşetya başta olmak üzere Gürcistan, Kabardey-Balkar, Dağıstan ve Kuzey Osetya Cumhuriyetleri ile Kazakistan, Ukrayna ve Türkiye gibi ülkelere sığındılar.

Türkiye’ye sığınan Çeçen mülteciler, İstanbul ve Yalova’da kurulan kamplara yerleştirilirken bazı aileler de hayırseverlerin kiralarını ödediği konutlara yerleştirildiler. İstanbul’da Fenerbahçe, Beykoz ve Ümraniye’de kurulan kamplarda hali hazırda aileler kalmaya devam ediyor.

Ülkemize sığınan Çeçenler fiilen mülteci olmalarına karşılık, kendilerine hukuki olarak mülteci statüsü tanınmadığı için, hukuki güvencelerden ve temel bazı haklardan yoksun olarak, belirsiz koşullarda yaşamaya başladılar. Kamplarda ve çeşitli semtlerdeki evlerde yaşamaya başlayan Çeçen mülteciler gelen yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyorlar.

İHH İnsani Yardım Vakfı, ülkemizde zor şartlar altında yaşayan Çeçen mültecilere düzenli olarak yardım ederek sahip çıkmaya çalışıyor. Vakfımız 2010 yılı içerisinde ülkemizde ikamet eden Çeçen mülteciler için 350 bin TL’si ayni, 495 bin TL’si nakdi olmak üzere toplam 845 bin TL’lik yardım yaptı.

İHH, Beykoz kampına 34 bin 390 TL, Fenerbahçe kampına 93 bin 948 TL, Ümraniye kampına 48 bin TL, Yalova kampına 64 bin TL, farklı semtlerde evlerde yaşayan Çeçenlere de 109 bin TL değerinde ayni yardım desteğinde bulundu. Ayni yardım malzemeleri de et, kumanya, kırtasiye maddesi ve ihtiyaç malzemelerinden oluştu.

Vakfımızın Çeçen mültecilere yıl içerisinde verdiği 495 bin TL’lik nakdi yardımlar ise eğitim, sağlık ve sosyal yardımları kapsadı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024