İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Pakistan yardımları hız kesmiyor
Pakistan’da yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmadan, yeni sel korkusuyla bazı bölgelerde evler boşaltılıyor. Bölgede çalışmalarını arttıran İHH ekipleri, sel nedeniyle ulaşılamayan bölgelere helik
Pakistan 24.08.2010

Son yüzyılın en büyük felaketinin yaşandığı Pakistan’da sel suları çekilmeden, geniş bir bölgeyi etkileyecek ikinci bir selin gelmesi bekleniyor. Selin ikinci defa gelmesi beklenen bölgelerde insanlar evlerinden uzaklaştırılıyor. Shahdadkot, Jamshoro, Matiari, Thatta ve Haydarabad şehirleri ve etrafındaki köyler yeni bir sel riski ile karşı karşıya kalmış durumdalar. Önümüzdeki hafta boyunca Pakistan’ın bazı bölgelerinde Muson yağmurlarının yeniden etkili olması bekleniyor.

Uluslararası yardımın yetersiz kaldığı Pakistan’da yaşanan sel felaketinin boyutları her geçen gün artıyor. Pakistan’da çoğu çocuk 56 kişi salgın hastalıklardan dolayı hayatını kaybetti.

Sel felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren kardeş Pakistan halkına yardım ulaştıran İHH İnsani Yardım Vakfı çalışmalarını arttırarak devam ediyor. Sel bölgelerinde yoğun çalışmalar yapan İHH ekipleri, Kyher Pakhtunkhwa ve Pencap eyaletlerinde 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtımına devam ediyor. Ayrıca Haripur eyaletinde bulunan dikiş atölyesinde günlük 200 kişi için giysi dikiliyor ve dağıtımı yapılıyor. Bölgede gıda, battaniye ve ayakkabı dağıtımları da devam ediyor.

Sel bölgelerine helikopterle ulaşılacak

Selden etkilenen bazı bölgelere sel suları çekilmediği için hala ulaşılamıyor. İHH ekipleri ulaşılamayan bölgelere helikopter ile giderek gıda dağıtımı yapacak. Kargo uçağının hazırlıkları ise bütün hızı ile devam ediyor.

Bölgedeki İHH görevlisi Nalan Dal, sel sularının ülkenin kuzey bölgelerine yönelmesi sonucunda Pencap bölgesinde ikinci bir ofis açtıklarını belirtti. Pakistan’da hayatın gittikçe zorlaştığını ifade eden Dal, yeni sel korkusu ile insanların evlerini terk etmeye devam ettiğini söyledi. Dal, sadece Shahdadkot bölgesinden 100 bin kişinin evlerini terk ettiğini belirtti.

600 bin ton tohumluk buğday sel suları altında kaldı

Selin geçtiği bölgelerde sadece evlerin hasar görmediğini dile getiren Nalan Dal şunları söyledi: “Sel sularının geçtiği yerlerde sadece evler etkilenmiyor, tarım arazileri sular altında kalırken, hayvanlar da telef oluyor. 3,5 milyon hektarlık tarım alanının zarar gördüğü tahmin ediliyor. Bu doğal olarak Pakistan’ın bütün tarım sürecini etkilemiş oldu. Önümüzdeki ürün mevsimlerinde de bu arazilerden faydalanılamayacak. Depolarda bulunan yaklaşık 600 bin ton tohumluk buğday sel ile yok oldu.

Okullar kamp olarak kullanılıyor

Pencap, Sind, Balochistan, Khyber Pakhtunkhwa, Gilgit-Baltistan ve Azad Keşmir’e yaklaşık 7 bin 820 okul kısmen veya tamamen zarar gördü. Bunun yanı sıra 4 bin 935 okul geçici kamp olarak kullanılıyor.

20 milyon insan salgın hastalıkla karşı karşıya

Bölgede sağlık çalışmaları da sıkıntılı bir şekilde devam ediliyor. Ulaşılamayan bölgelerden sağlık sorunlarından dolayı ölüm haberleri geliyor. 20 milyon insan salgın hastalıklarıyla karşı karşıya. Şu ana kadar yalnızca 1.5 milyon kişi sağlık taramasından geçirildi.

960 bin hamile ve emzikli bayan bulunuyor

Sel bölgelerinde etkilenen toplam 960 bin hamile ve emzikli bayan bulunuyor. Ve doğması beklenen çocukların yarısı hayati tehlike altında.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024