İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arakanlı mültecilere yardımlar sürüyor
İHH, katliamlardan kaçarak komşu ülkelere sığınan Arakanlı mültecilere Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmayı sürdürüyor.
Arakan, Keşmir 16.04.2013

Arakan bölgesinde ve çevre ülkelerde bulunan mülteci kamplarında yardım faaliyetleri gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, İngiltere merkezli kardeş kuruluşu Mother Helpage Worldwide (MHWW) ile birlikte Jammu Keşmir’e sığınan Arakanlı mülteci ailelere gıda kumanyası, temizlik ve çocuklar için oyun malzemeleri dağıttı.

400 ailenin yararlandığı proje kapsamında dağıtılan yardım paketlerinin içerisinde 25’er kg pirinç, 10’ar kg un, 2’şer kg yağ, yarımşar kg Hint safranı, 4 adet banyo ve 4 adet el sabunu ile çocukların için futbol topu, voleybol topu ve kriket malzemeleri yer alıyor.

Ayrıca bölgede bulunan yerel yönetimin iş birliği ile 500 aileyi sağlık kontrolünden geçiren ekipler ihtiyaca göre ilaç dağıtımında da bulundu.

Jammu Keşmir bölgesinde yüzlerce Arakanlı aile sığınmacı olarak zor şartlar altında yaşıyor. Arakan’dan bölgeye 5 yıl önce başlayan mülteci akınının katliamların yoğunlaştığı son iki hafta içerisinde artış gösterdiği ifade ediliyor.

Müslüman köylerinin ateşe verildiği, cami ve medreselerin yakılıp yıkıldığı Arakan’da radikal Budist grupların yaptığı katliamlar nedeniyle yüzlerce Müslüman öldü yaklaşık 1 milyon kişi ise evsiz kaldı. Olayların patlak verdiği günden bu yana bölgede yardım faaliyetleri gerçekleştiren İHH, katliamlardan kaçarak komşu ülkelere sığınan Arakanlı mültecilere Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmayı sürdürüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024