İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH heyeti bugün Gazze’ye hareket ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve AID Uluslar arası Doktorlar Birliği tarafından oluşturulan ilk acil yardım ekibi bugün Gazze’ye gidiyor.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu, Türkiye 19.11.2012

Heyet, Mısır üzerinden Gazze’ye giriş yapacak. İHH Gazze yardım çalışmaları için ilk etapta 1 Milyon TL’lik bütçe oluşturdu.

İsrail’in gerçekleştirdiği Gazze saldırılarında 6. güne girildi. Yapılan saldırılarda şu ana kadar 22’si çocuk olmak üzere 92 Filistinli şehid olurken yüzlerce kişi yaralandı. Gazze’de özellikle ilaç ve tıbbi malzeme noktasında büyük sıkıntılar yaşanmaya başladı. Hastaneler tam kapasite ile çalışırken, doktorlar ihtiyaçları gidermede büyük zorluk yaşıyorlar.

Gazze’de saldırılar devam ederken İHH İnsani Yardım Vakfı 10 kişilik bir heyet ile bugün Gazze’ye doğru hareket ediyor. Heyet içerisinde İHH Acil Yardım ekibinden 6 kişi, AID Uluslar arası Doktorlar Birliği’nde ise 4 doktor bulunuyor. Mısır üzerinden Gazze’ye girecek olan ekip, ilk etapta Gazze’den gelen talepler noktasında yanlarına ilaç ve tıbbi malzeme alacak.  

Gazze’ye girecek olan heyet, Gazze’de bulunan İHH Bürosu çalışanları ile birlikte hareket edecek. Gazze İHH bürosu devamlı bir şekilde bölgede yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgeye gidecek olan İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel, "Gazze'de şu anda en acil ihtiyaç ilaç ve tıbbi malzemedir. İHH olarak biz tıbbi malzemelerin yanı sıra gıda yardımları da yapacağız. Kardeşlerimizin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

GAZZE İÇİN 1 MİLYON TL’LİK BÜTÇE

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze için ilk etapta 1 milyon TL'lik bir yardım bütçesi hazırladı. Bütçenin büyük kısmı ilaç tıbbi malzeme ve acil yardım malzemelerinden oluşacak. Ayrıca bölgede gıda yardımı çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Gazze'deki Filistinli kardeşlerimize bağış yapmak için vakıf merkezimize gelebilir, vakfımızı 02126312121'den arayabilir yada internetten Online Bağış bölümünden bağış yapabilirsiniz. 

Tüm operatörlerinden GAZZE yazıp 3072'ye mesaj atarak Gazze'ye 5 TL bağış yapabilirsiniz.

[video-293]
[video-294]   

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024