İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Ramazan’da da Gazze’nin yanında
İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze'deki ihtiyaç sahibi ailelere ramazan ayında dağıtmaları için çeşitli yardım kuruluşlarına 3 bin 900 kumanya teslim etti.
Filistin, Filistin-Gazze 23.06.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze'deki ihtiyaç sahibi ailelere ramazan ayında dağıtmaları için çeşitli yardım kuruluşlarına 3 bin 900 kumanya teslim etti.

Mısır’da Mursi yönetimine karşı yapılan askeri darbe en çok mazlum Gazze halkını olumsuz etkiliyor. Özellikle Gazze’nin dünya ile bağlantı kurduğu tek sınır kapısı olan Refah Sınır Kapısı’nın da kapatılmış olması, Gazzelilerin gıda, ilaç ve akaryakıt sıkıntısı çekmesine neden oluyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze Sorumlusu Mehmet Kaya, Mısır’da yapılan darbeden sonra Gazze’deki durumun gün geçtikçe kötüye gittiğini belirtti. Kaya, “Mısır’da 30 Haziran’da Mursi muhaliflerinin başlatmış oldukları gösterilerden 5 gün önce, ordu Gazze’ye giden tünelleri tespit etmeye başlamıştı. Darbe yapıldıktan sonra ise, Mısır’ın Refah bölgesine sürekli asker yığıldı ve tüneller kapatıldı. Bu süreçten sonra Gazze’den dışarıya tedavi amaçlı gidenler bile Kahire Havaalanı’nda bekletiliyor” dedi.

Kumanya bağışı için tıklayınız
 

KUMANYA VE GÜNLÜK YEMEK DAĞITIMI

Kaya, Gazze Şeridi’ndeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaları için 65 insani yardım kuruluşuna 3 bin 900 kumanya teslim ettiklerini belirterek, söz konusu yardımların yanı sıra ramazan ayı boyunca günlük yemek dağıtmaya çalışacaklarını söyledi.


 

GAZZE'DE İNSANİ DURUM

Ambargo nedeniyle genel bir fakirliğin söz konusu olduğu Gazze’de insani yardımlara zaruri bağımlılık oranı yüzde 80’lere ulaştı.

Gazze’de yaşayanların yüzde 54’ü gıdaya ulaşamazken yüzde 12’si sınırlı oranda ulaşabilmekte.

Ambargonun uygulamaya konduğu tarihte mülteciler arasında “aşırı yoksulluk” çekenlerin sayısı 100 bin iken bu rakam bugün üç katına çıkarak 300 bine ulaştı.

Gazze’de yaşayanların yüzde 61’i açlık tehlikesiyle karşı karşıya.

Beslenme alışkanlıklarında meydana gelen zorunlu değişiklik nedeniyle özellikle çocuklarda vitamin ve mineral eksikliğine bağlı sorunlar yaşanıyor.

İsrail’in saldırı ve yıkımları sonucu Gazze’de 80 bin evin yeniden inşası gerekiyor.

Gazze’de 25 binin üzerinde yetim çocuk bulunuyor.

Gazze’nin bugün 1 milyon 657 bin 155 olan nüfusunun 1 milyon 105 bini mülteci kamplarında yaşıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024