İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yemen’de bin aileye gıda dağıtımı
İHH İnsani Yardım Vakfı iç savaşın devam ettiği Yemen’in Aden kentinde yaklaşık bin aileye acil gıda dağıtımı gerçekleştirdi.
Afrika, Yemen 17.09.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı iç savaşın devam ettiği Yemen’in Aden kentinde yaklaşık bin aileye acil gıda dağıtımı gerçekleştirdi.

Yemen’de aylar önce başlayan iç savaş Marib ve Taiz gibi şehirlerde sürüyor. Çatışmaların durduğu kentlerde ise halk büyük sıkıntılar yaşıyor. Bu kentlerden birisi de ülkenin en büyük şehirlerinden birisi olan liman kenti Aden.

Aden’de başlayan çatışmalar 4 ay boyunca sürerken Husilerin şehirden çekilmesi ile son 1 aydır sakin bir hal aldı. Çatışmaların sona ermesi ile birlikte bir ticaret kenti olan Aden'de alt yapı tamamen çökerken şehir adet harabeye dönmüş durumda.

Devlet kurumları çalışmazken binalar ya atıl durumda kalmış ya da göçmenlere korunaklı bir barınma mekanı olmuş. Aden’de bulunan bazı mahalleler yaşanan çatışmaların etkisi ile nerdeyse yerle bir olmuş. Kentte polis ve asker görev almazken belediye hizmetleri de işlemez olmuş. Şehirde su ve elektrik şebekeleri çalışmazken insanlar temiz içme suyuna bile zor ulaşır duruma gelmiş. Her gün elektrik defalarca kesiliyor. Kentte çöpler toplanmıyor. Kentte güvenliği bölge halkının kurduğu Halk Direniş Güçleri adı verilen yapılar sağlıyor. Bu yapı aynı zamanda işlemeyen belediye faaliyetlerini de yürütmeye çalışıyor.

Aden’de sağlık sektörü çökmüş durumda

Aden kentindeki en büyük sıkıntılardan birisi de sağlık. Yaşanan çatışmalar sonucunda şehirde bulunan tüm hastaneler hasar görürken neredeyse tamamı kullanılamaz hale gelmiş. Sadece bir tane devlet hastanesi ayakta kalırken o da kısmen faaliyet gösteriyor. Devlet hastaneleri kullanılmazken sadece birkaç tane özel hastane insanların ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. 

Aden’de benzin ve mazot sıkıntısı da baş göstermiş durumda. Benzin ve mazota ulaşabilenler kendilerini şanslı hissediyorlar. Benzin istasyonlarında kilometrelerce kuyruk oluşurken insanlar saatlerce bu kuyrukta bekliyorlar.

Şehirdeki okulların büyük bir kısmı da çatışmalarda hasar almış. Ayakta kalabilen okul binaları da evlerini terk etmek zorunda kalan göçmenlere barınak olmuş. Önümüzdeki haftalarda okulların açılması planlanırken hem binaların kullanılamaz halde olması hem de öğretmen maaşlarının ödenemeyecek olmasından ötürü sıkıntılar şimdiden başlamış.

İHH İnsani Yardım Vakfı bu sıkıntılı ortamda Yemen halkını yalnız bırakmadı. İç savaşın ilk gününden itibaren bölgede yardım çalışmaları gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı yaklaşık 6 bin aileye acil gıda dağıtımında bulunurken bin 720 aileye sağlık hizmetinde bulunmuş, bir cami inşa ederken 2193 yetiminde bakımını üstlenmiş durumda.

İHH ekibi son olarak Cibuti’den deniz yolu ile zor şartlar altında Aden’e ulaşarak acil gıda dağıtımında bulundu. Yaklaşan bayram öncesi İHH ekipleri yaklaşık bin aileye 1 aylık yetebilecek gıda dağıtımında bulundu. Bölgede bulunan İHH ekibi ayrıca farklı projeleri hayata geçirmek için saha taraması gerçekleştiriyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024