İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali’de gıda dağıtımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kuraklıkla mücadele eden Somali’de 7000 kişiye gıda dağıtımı yaptı.
Afrika, Somali 03.06.2011

Dünyanın en fakir ülkelerinden birisi olan Somali, neredeyse son 20 yılını yaşanan iç karışıklıklar, savaşlar ve onun getirdiği mahrumiyetlerle geçirdi. Son aylarda Somali’de iyice artan ve ölümcül bir hal alan kuraklık zaten maddi imkansızlıklar içerisindeki 10 milyon nüfuslu Somali halkını en şiddetli bir şekilde etkiliyor.

Yaşanan kuraklık neticesinde Somali’de binlerce hayvan telef olurken, temiz içme suyu neredeyse tükenme noktasında geldi. Dünya ortalamasına göre olması gereken kişi başına düşen günlük temiz içme suyuna insanlar, Somali’de haftalarca ulaşamayabiliyorlar.

Somali’de yaşanan siyasal istikrarsızlıkta bu sorunlara eklenince, Somali halkı gelecek yardımlara büyük ihtiyaç duyar hale geliyor. Somali’de yaşanan bu sıkıntılar üzerine bölgede daha önce birçok proje gerçekleştirmiş olan İHH İnsani Yardım Vakfı son olarak Somali’nin 3 farklı bölgesinde 7000 kişiye gıda dağıtımı yaptı. İHH’nın bölgedeki partner kuruluşu olan ZamZam Foundation ile birlikte gerçekleştirilen dağıtımlarda 1007 aileye (7000 kişi) toplamda 10 ton pirinç, 6,5 ton şeker ve 2880 kg sıvıyağ dağıtımı yapıldı.

Online Bağış için tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024