İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Darfur’da Kur’an-ı Kerim dağıtımı
İHH İnsani Yardım Vakfı Sudan eyaleti Darfur’da bin 45 öğrenciye Kuran-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdi.
Afrika, Sudan 13.01.2010

Darfur’un okul olmayan bölgelerinde Kuran-ı Kerim, hem amel edilen kutsal bir kitap hem de okuma yazma öğrenilen bir ders kitabı olarak kullanılıyor.

Sudan’ın Darfur eyaleti Niyala bölgesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı, 16 farklı Kur’an kursunda eğitim gören bin 45 öğrenciye Kuran-ı Kerim dağıtarak bu soruna bir nebzede olsa çözüm olmaya çalıştı. Kuran-ı Kerim'lerin dağıtıldığı Niyala bölgesinde çocuklar eğitimlerini yalnızca derme çatma kulübelerden oluşan Kur’an kurslarında alabiliyorlar. Çocuklar Kuran-ı Kerim'lerini hem amel edilen bir kitap hem de okuma yazma öğrenilen bir ders kitabı olarak kullanıyor. Çocuklar ayrıca maddi imkansızlıklardan ötürü tahta levhalar üzerinde eğitim alıyorlar. 

İHH İnsani Yardım Vakfı daha önceki çalışmalarında da Kuran-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirmişti. İHH ekipleri, 2008 yılında 3 bin 500 ve 2009 yılının ilk aylarında da 2 bin adet Kuran-ı Kerim dağıtarak eğitime katkı sağlamıştı.

Bağışlayacağınız bir adet Kur’an-ı Kerim 130 TL'dir.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024