İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Doğu Guta’da 2 bin yetime yardım ulaştırdı
İHH, Al İmdat kurumu ile birlikte abluka altındaki Doğu Guta’da canlarını ortaya koyarak 2 bin yetime yardım ulaştırdı.
19.12.2014

İHH, Al İmdat kurumu ile birlikte abluka altındaki Doğu Guta’da canlarını ortaya koyarak 2 bin yetime yardım ulaştırdı.

Etrafı rejim askerlerince çevrili olan Şam’ın Doğu Guta bölgesinde 1.2 milyon insan açlıkla mücadele ediyor. Özellikle yaşlılar ve çocuklar yetersiz beslenme nedeniyle hayati tehlike ile karşı karşıya.

Besar Esed rejimine bağlı birlikler, bölgeye ya gıda malzemesi almıyor ya da çok az miktarda girmesine izin veriyor. Bu da şehirde temel ihtiyaç malzemelerinin çok pahalı olmasına neden oluyor. Örneğin bölgede bir ekmek 2 dolar civarındayken Esed rejiminin ablukası nedeniyle 1 kilo pirinç 15 -30 dolar civarında satılıyor.

Sadece gıda malzemesi alabilmek için rejimin kontrolü altındaki yerlere gitmesi gereken insanlar tekrar geri dönemiyor. Bölgede bulunan STK’lar özellikle kadınların ortadan kaybolduğunu, askerlerin kadınları alıkoyduğunu ve bir daha haber alınamadığını ifade ediyor.

Bölgedeki İHH gönüllülerinin aktardığına göre evdeki küçük yavrularına gıda temini için şehre inmeye karar veren bir yetim annesi, “Nasıl olsa akşam dönerim” diyerek kapıyı çocuklarının üzerine kitliyor. Ancak kadın, Esed askerleri tarafından sebepsiz yere tutuklanıyor. Günler sonra kadının evinden yükselen çocuk çığlıklarını yoldan geçerken duyanlar, evde açlıktan ölmek üzere olan yetimlerle karşılaşıyorlar. Çocuklar şimdi hem anneden hem babadan yoksun yetim kalmış durumda.

 

İHH ekipleri canlarını ortaya koyuyor

Saldırılara rağmen bölgedeki İHH ekibi Doğu Guta’da yetim çalışmalarına devam ediyor.

İHH ekipleri son olarak Doğu Guta’da yaklaşık 2 bin yetimin bulunduğu 500 aileye gıda kolisi dağıttı.

Ayrıca yetimlerin sponsorluk ödemeleri de sahiplerine ulaştırılmaya çalışıyor. Ancak bunu yaparken ekiplerimiz Esed askerlerinin saldırılarına maruz kalıyor.

Geçtiğimiz hafta bölgedeki yetim sponsorluk bedeli ödeme çalışması yapan İHH ekibinin saldırıya uğraması sonucu bir kişi hayatını kaybederken bir kişi de yaralandı.

Ayrıca yetim çalışmalarında görevli İHH hanım gönüllülerinden bir kişi ise tutuklandı ve hala kendisinden haber alınamıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024