İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Ramazan çalışmaları için yola çıktı
“Ramazanı Yaşat” sloganıyla 2022 yılı Ramazan çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, hayırseverlerin yardımlarını Türkiye dâhil 57 ülkeye ulaştırmak için yola çıktı.
01.04.2022

30 yıldır dünyanın farklı coğrafyalarında Ramazan çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da Türkiye dâhil 57 ülkede yardım faaliyetlerinde bulunacak. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, iftar sofraları kurulacak, kumanyalar ve nakdi yardımlar dağıtılacak.

6.jpg

Hazırlıklar tamamlandı

Hazırlıklarını tamamlayan İHH ekipleri, dünyanın farklı coğrafyalarına yardımları ulaştırmak üzere vakfın genel merkezinden yola çıktı. Ekipleri uğurlama programında açıklamalarda bulunan İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, İHH’nın 30 yıldır mazlumlara, mağdurlara ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım çalışmalarında bulunduğunu belirtti. Aydın, “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, Ramazan kumanyalarımızla, yetimlere bayramlık elbisemizle, fitremizle, zekatımızla, fidyemizle inşallah çocuklarımızı, ihtiyaç sahiplerini, mültecileri, garipleri hepsini sevindireceğiz. Allah’a şükürler olsun, Latin Amerika’dan Orta Doğu’ya, Asya’dan Afrika’ya dünyanın 57 ülkesine dağılmış vaziyetteyiz” ifadelerini kullandı.

12.jpg

“Yetimlerimizin yanında olacağız”

Vermiş oldukları desteklerden dolayı bağışçılara teşekkür eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah sizlerin destekleriyle yetimlerimizi sevindireceğiz. Yetimlerimizin yanında olacağız. Kriz bölgelerinde, afet bölgelerinde, mültecilerin yaşadığı bölgelerde, çadırlarda iftar sofraları kuracağız, sahur sofraları kuracağız”

9.jpg

Yurtiçinde çalışmalar devam edecek

İHH Yurtiçi Yardımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Demir ise, Ramazan’da Türkiye’de yapılması planlanan yardım çalışmalarıyla ilgili konuştu. Demir, 2 yıllık pandemi sürecinde yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “İnşallah bu dönemde kumanya dağıtımlarımız artacak. Yetim bayramlık çalışmalarımız ve fitre ile zekât dağıtımlarımız olacak. Ekonomik sıkıntı yaşayan kişilere yönelik nakdi yardım çalışmalarımız da devam edecek” dedi.

3.jpg

Çalışmalara destek olmak için

Hayırseverler, Türkiye’de ve dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi Müslümanlar için zekâtlarını, fitrelerini, sadakalarını ve kumanyalarını bağışlayarak İHH’nın Ramazan boyunca gerçekleştireceği kampanyalara destek olabilirler. Bağışçılar;

-FITRE yazıp 4072’ye SMS göndererek 50 TL,

-IFTAR yazıp 4072’ye SMS göndererek 50 TL,

-KUMANYA, BAYRAMLIK ya da IFTAR,  kelimelerinden birini yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL katkıda bulunabilirler. Ayrıca, daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyen hayırseverler, İHH’nın banka hesaplarından, internet sitesinden online olarak ve en yakın İHH temsilciliğine başvurarak yardımda bulunabilecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024