İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH ekipleri Sri Lanka’da
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelere de Ramazanın sınır tanımayan neşe ve bereketini taşıdı. 1,5 milyon Müslümanın yaşadığı Sri Lanka’da kumanya dağıtımı yap
SriLanka 19.08.2010

Ramazan ayı ile birlikte İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan ekipleri uzak, yakın demeden dünyanın dört bir yanına dağılarak ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Afrika’dan Asya’ya farklı coğrafyalarda çalışmalar yürüten İHH ekipleri, Türkiyeli hayırseverlerin emaneti olan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

60 ülkede Ramazan çalışmaları yürüten İHH ekipleri, Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelerde de yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Hindistan’ın hemen güneyinde bulunan Sri Lanka’da yaşayan Müslümanları da unutmayan İHH, burada gıda dağıtımı yaparken 50 yetime de bayramlık elbise yardımı yaptı.

Eski adı Seylan olarak bilinen Sri Lanka’nın nüfusu yaklaşık 21 milyon. Ülkede Müslüman nüfusu ise 1,5 milyon civarında. Güney Asya’da bir ada ülkesi olan Sri Lanka’ya giden 3 kişilik İHH ekibi Navdaladi, Huluganga ve Deyyannawala şehirlerinde yardım çalışmaları gerçekleştirdi. 3 bölgede toplam 425 aileye kumanya dağıtımı yapıldı. Ayrıca Putalam’da yaşayan 23 yetim ile Navaladi’de yaşayan 27 yetime de bayramlık elbise dağıtımı yapıldı. Bölgede yardım çalışmaları yürüten İHH ekipleri hastane ve okulları da ziyaret etti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026