İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Tacloban’da
Filipinler'in merkezindeki 6 adada etkili olan Haiyan tayfununda ülke yerle bir oldu.
Filipinler 13.11.2013

Can ve mal kaybının felaket boyutlarına ulaştığı belirtilen ülkede onbinlerce insanın öldüğü, milyonlarca insanın da evsiz kaldığı bildiriliyor.

Ülkeyi yıkıp geçen tayfun yüzünden pek çok bölgeye temel hizmetler verilemezken Filipinler’de bulunan İHH ekipleri hem arama kurtarma faaliyetlerine katılmak hem de afetzedelerin gıda ve barınma ihtiyacını karşılamak için bölgede acil yardım çalışması başlattı.

Tayfunun vurduğu ilk gün Filipinler’e giden İHH ekipleri Ormoc’un ardından en büyük felaketin yaşandığı Tacloban’a da girdi.

 

YARDIM ÇALIŞMALARI

Bölgede bulunan İHH basın biriminden Serkan Nergis, Cebu’dan 20 ton pirinç, bir kamyon su ve binlerce kutu konserve alımı yaptıklarını, bunları Ormoc ve Tacloban’da afetzedelere dağıtacaklarını söyledi.

Tayfunun vurduğu adalardan Ormoc'ta bulunan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kesmen de, adanın her yerinde cesetlerin olduğunu resmi rakamlara göre 700 kişinin öldüğü, binlerce kayıp olduğunu belirtti.
Adada elektrik ve suların kesik olduğunu belirten Kesmen, "Bölgenin altyapısı çökmüş durumda. Adaya ulaşım ve iletişim çok zor. Ormoc adeta ölü bir şehre dönmüş durumda" dedi.

Yardım çalışmaları hakkında da bilgi veren Kesmen, "Dünden beri yardım çalışması yapıyoruz. Afetzedelere, pirinç, şeker, makarna, hazır gıda vs dağıttık. Ancak burada en çok pirinç ve suya ihtiyaç var” diye konuştu.
Takloban’a giden İHH Acil Yardım Görevlisi Cemil Başer ise şehirde cadde ve sokakların cesetlerle dolu, onbinlerce insanın aç ve susuz olduğunu, yiyecek ve içecek bulunmadığını belirtti.

Mağdur Filipinler halkına yardım etmek için cep telefonuza "Filipinler" yazıp 3072'ye gönderebilir ya da https://secure.ihh.org.tr/ den online bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024