İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Ermenek’teki yetimlere sahip çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı, tüm Türkiye’nin yüreğine ateş düşüren Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 18 işçinin yetim kalan 29 çocuğunu “Yetim Sponsorluk Sistemi”ne dâhil etti.
23.12.2014

İHH Yetim Birimi, madenci ailelerine başsağlığı dilemek, çocuklarına eğitim hayatları boyunca burs desteği sunmak ve ailelerin ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla 15 maden işçisinin ailelesini ziyaret etti. Ziyarette Ermenek bölgesindeki diğer madenlerde çalışan önceki kazalarda hayatını kaybeden madenci ailelerinin eşleri ve çocuklarıyla da görüşülerek gerekli bilgiler alındı.

Karaman İHH Yetim Biriminden Raşit Bayrak, ziyarette sadece Yetim Sponsorluk Sistemi için evraklar düzenlendiğini belirterek “fakat ailelerin diğer ihtiyaçlarına yönelik kendilerinden bilgi alınarak ne gibi yardımlar yapılacağına dair tespitte bulunuldu” dedi. Bayrak, ziyaretin tertip edilmesinde desteği olan Ermenek Müftüsü Mehmet Seven ile ERİMDER Başkanı ve Latifağa Mescidi İmam Hatibi Yusuf Bağcalı ve müftülük personeline teşekkür etti.

 
ÜNİVERSİTEYİ BİTİRENE KADAR DESTEKLENECEKLER
 
İHH Yetim Çalışmalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz ise Ermenek’teki yetimlerimize üniversiteyi bitirene kadar destek olacaklarını, üniversiteye başladıklarında ayrıca burs vereceklerini ifade etti. Yılmaz ayrıca Ermenek’teki yetim ailelere ihtiyaç durumlarına göre eşya, kırtasiye yardımlarının da yapılacağını sözlerine ekledi.
 
 
YETİM SPONSORLUK SİSTEMİ
 
İHH, sürdürmüş olduğu Yetim Sponsorluk Sistemi ile dünyada 50 ülkede, Türkiye’de de 64 şehirde toplam 52 bin yetime düzenli destek veriyor. Ayda 90 TL ile bir yetimin eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarına bir katkı sağlanıyor.
 
İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024