İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze halkının yardımına İHH yetişti
Şiddetli yağış ve fırtınanın vurduğu Gazze’de abluka nedeniyle zaten zor bir yaşam süren halkın yardımına İHH ekipleri yetişti.
Filistin, Filistin-Gazze 18.12.2013

İsrail ablukası altında halkın yaşam mücadelesi verdiği Gazze'de süren şiddetli yağış ve fırtına hayatı felç etti.

Yağış ve fırtına nedeniyle bölgede çok sayıda yerleşim yerinin tamamen sular altında kaldığı, tarım arazilerinin zarar gördüğü bildirildi.

Bölgede yaklaşık 42 bin kişiye tekabül eden 7 bin ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bu yerleşim yerlerinde yaşanan zararın yaklaşık 40 milyon doları bulduğu öğrenildi.

[videoGaleri-405]

Yol, su, elektrik ve iletişim şebekeleri ile kanalizasyon sisteminde meydana gelen hasarın ise 12 milyon doları geçtiği belirtiliyor.

Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise sanayi ve ticaret sektörlerinde 3 milyon dolar kayıp yaşandığı, yaklaşık bin sanayi merkezinin zarar gördüğü kaydedilirken ulaşım alanında 2 milyon dolar zarar meydana geldiği, 200 aracın su altında kaldığı ifade edildi.

Uzmanlar, ticari sınır kapıları açılıp İsrail ablukası tamamen kaldırılmadan Gazze'deki altyapı sisteminin inşa edilerek doğal afetlere yönelik tedbir alınmasının mümkün olmadığını belirtiyor.
İsrail'in 2007 yılından bu yana süren ablukası nedeniyle çok sayıda proje de uygulanamıyor.

 

İHH EKİPLERİNDEN GAZZE HALKINA YARDIM MALZEMESİ

Zaten abluka altında zor bir yaşam mücadelesi veren Gazze halkının yardımına bölgedeki İHH ekipleri yetişti.

İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya'nın bildirdiğine göre şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle Gazze’de şu ana kadar 2 bin 500 kişi evsiz kaldı.

Kaya, Refah Sınır Kapısının kapatılması ve Mısır-Gazze arasındaki tünellerin yıkılmasının ardından kentte olumsuzlukların daha da büyüdüğünü belirtti.

Gazze’de elektrik, su ,sağlık ve işsizlik sorununun had safhaya ulaştığını belirten Kaya, şunları kaydetti:

Yıkılan tüneller sayesinde iş sahibi olan yüzbinlerce kişi şimdi işsiz kaldı. Gazze’nin akaryakıt ihtiyacı Mısır’dan sağlanırken şimdi İsrail’den az miktarda yüksek fiyatlara mazot alınıyor. Bu yüzden elektrik santrali çalışamıyor. Gazze’ye 24 saatte sadece 6 saat elektrik verilebiliyor. Su kuyuları istenilen düzeyde çalışmıyor. Kanalizasyon motorları belirli saatlerde çalışıyor. Aynı şekilde gıda ihtiyacı da Mısır’da sağlanırken şimdi mecburen İsrail’den yüksek fiyatlara alınıyor. Bu da halkın zaten olmayan alım gücünü daha da zorlaştırıyor.”
Kaya ayrıca İHH olarak bölgede bin 500 kişiye 3 günlük yiyecek dağıttıklarını sözlerine ekledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024