İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Midland Yetimhanesi’ne sahip çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri Uganda Midland Yetimhanesi’nin 100 metrekarelik ve 4 odalık yurt kısmının açılışını gerçekleştirdi.
Uganda 11.12.2013

Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda Uganda’ya giden İHH İnsani Yardım Vakfı temsilcileri gerçekleştirdiği ziyaretler ile 500’den fazla yetim çocuğa ulaşmıştı. Ziyaret edilen yerlerden biri de 400 çocuğun neredeyse tamamen parçalanmış sıralarda ya da ayakta eğitim almak zorunda kaldığı, penceresiz, küçük ve havasız odalarda 113 erkek, 100 kız çocuğun yatılı kaldığı Midland Yetimhanesi idi.

Yetimhanenin koşullarının iyileşmesi için maddi yardımda bulunan İHH yetkilileri, buradaki yetim çocukları Sponsor Aile Sistemi kapsamına dâhil etmiş, yetimhanenin kapasitesinin arttırılması için yurt inşasına başlamıştı.

İnşası tamamlanan 100 metrekarelik ve 4 odalık yurdun açılışı, İHH Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Sekizkardeş ve vakıf gönüllüleri tarafından 8 Aralık 2013 Pazar günü gerçekleştirildi. Yeni yapılan yurdun her odasında 21 çocuk olmak üzere toplam 84 çocuk kalabilecek. Misafirlere yemek ikramının yapıldığı açılış programında ayrıca yetimhanede kalmakta olan toplam 213 çocuğa kıyafet dağıtımında bulunuldu.

 

Ugandalı yetimler için bir yurt daha

Açılış için Uganda’ya giden İHH ekipleri başkent Kampala'ya 160 km uzakta bulunan Bukomansimbi bölgesinde, tadilatını üstlendiği dokuz sınıflı Ali Bin Ebu Talip Okulu’nu ziyaret etti ve okulun bulunduğu 80 dönümlük araziyi gezdi.

İHH yetkililerinin incelemelerde bulunduğu alanda, 68’i kız 68’i erkek 136 yetim çocuğun kalabileceği yurt binalarının, 180 çocuğun okuyabileceği 4 sınıfın, bir daire binasının, ayrıca bayan ve erkek öğretmenler için lojmanların bulunduğu yeni bir kompleks inşa edilecek.

Yetim nüfusunun yoğun olduğu bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan kompleksin açılışının 2014 Yetim Dayanışma Günlerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022