İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Pakistan’daki mültecilere acil gıda yardımı
Pakistan’da hükümet ile Taliban güçleri arasındaki çatışmalar, binlerce insanı mülteci durumuna düşürdü. İHH, mültecilerin yaralarını sarmak için ilk etapta günlük 500 kişiye sıcak yemek dağıtımına ba
GüneyAsya, Pakistan 23.08.2008

Pakistan ordusu ile Taliban güçleri arasındaki çatışmalar,  şiddetlendi. İki taraf da birbirine açık savaş ilan etmiş durumda. Savaşın şiddetlendiği bölge bu defa Afganistan sınırı değil Pakistan’ın Kuzeybatı eyaleti.

Taliban savaşçıları bir süre önce Veziristan bölgesini terk ederek Bajaur ve Swat bölgesine geçtiler. Bu durumu yakından izleyen Pakistan ordusu, iki hafta önce bu bölgelerde büyük bir operasyon başlattı. Hava destekli operasyonlarda Taliban mevzisi olduğu düşünülen yerler bombalanmaya başlandı. Bunun devamında bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bölgede yoğunlaşan bombardımanlarda sivil hedefler de vuruluyordu. Bu durumda bölge halkının evinde kalma ihtimali kalmadı ve bölgeden daha güneye doğru yoğun bir göç başladı. Yaklaşık 80 bin insan yaşadıkları bölgeyi terk ettiler.

Bu insanlar, daha güvenli olan Merdan şehrinde toplandılar. Bu şehirde 300 bin mültecinin olduğu ifade ediliyor. Mültecilerin önemli bir kısmı okullara, kamu binalarına ve şehir stadyumlarına sığınmış durumda.

Mültecilerin durumu içler acısı

Kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşmüş bu insanların durumu içler acısı bir halde. Erkekler evlerini korumak için çatışma bölgesinde kaldığı için mültecilerin çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor.

İHH ekibinin ziyaret ettiği yaklaşık 100 mülteci, çok kötü şartlarda hayata tutunma mücadelesi veriyor. Bir okula sığınan mülteciler, temiz içme suyu ve gıda sıkıntısı yaşıyorlar. Özellikle çocuklar iyi beslenemiyor. Önlem alınmaması halinde bu çocukların yetersiz beslenmeden kaynaklanan hastalıklarla karşı karşıya kalacakları belirtiliyor.

İHH Mültecilere sıcak yemek dağıttı

İHH İnsani Yardım Vakfı, zor durumdaki mültecilere yardım elini uzattı. Bölgeye giden İHH ekipleri, ilk etapta günlük 500 kişiye sıcak yemek dağıtımına başladı. Ayrıca bölgede acil ihtiyaç duyulan gıda maddeleri, battaniye, sağlık ve giysi malzemeleri sevkedildi.

Bu arada yerel yetkililer, mevcut durumun devam etmesi halinde daha büyük bir insani durumun yaşanabileceğine dikkat çekti. Yetkililer ayrıca diğer insani yardım kuruluşlarının da bölgeye ilgi göstermesini istiyor. Halihazırda bölgede İHH’dan başka yardım kuruluşu olmadığı ifade edildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024