İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Darfur’a yardım elini uzatıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı Darfur’da gıda ve barınma sıkıntısının had safhada olduğu kamplarda yaşayan göçmen ailelere acil yardım ulaştırdı.
Sudan 13.06.2013

Bölgeye giden ilk yardım kuruluşu olan İHH İnsani Yardım Vakfı, kamptaki göçmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti. İlk olarak yeni gelen göçmen ailelere tente dağıtımı yapıldı. Bölgede bir dizi incelemede de bulunan İHH ekipleri, sadece Siref Kampı’ndaki su ve gıda gibi zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için en az 150 bin dolara ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Nyala’da yeni kurulmuş kamplardan bir tanesi olan Siref Kampı, çok sayıda göçmene ev sahipliği yapıyor. Ancak kampta; ilaç, gıda ve temizlik gibi en temel ihtiyaçların karşılanması dahi sağlanamıyor. Kampta bulunan 678 göçmen ailenin, yanlarında getirdikleri birkaç giyecek dışında hiçbir eşyaları bulunmuyor. Göçmenleri, yaklaşık 50 dereceye çıkan sıcaktan korumak için kullanılacak olan tentelerin tedarik edilmesi, şu anda bölgedeki en acil ihtiyacı.

Darfur’un Nyala şehri son aylarda yoğun bir göçmen akınına maruz kalıyor. Bölgenin değişik bölgelerindeki çatışmalardan kaçan halk daha güvenli olduğunu düşündükleri göçmen kamplarına akın ediyor. Son birkaç ayda yaklaşık 70 bin göçmenin geldiği kamplar, artık daha fazla göçmeni barındıramayacak durumda.

Mülteci kamplarında yaklaşık 1.4 milyon göçmenin yaşadığı Darfur’da, 2003 yılından bu yana büyük bir insani kriz yaşanıyor. Şu anda bölgede bulunan birçok yardım kuruluşu da yardım faaliyetlerini diğer Afrika ülkelerine kaydırmış durumda. Bölge; su, gıda ve barınma gibi temel ihtiyaç malzemelerine acilen ihtiyaç duyuyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024