İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Haiti ekibi Türkiye’ye döndü
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Haiti’deki yardım çalışmalarını yürüten 6 kişilik ekibi Türkiye’ye döndü. Haiti’de 10 gün kalan ekip Atatürk Havaalanı’nda çiçeklerle karşılandı.
GüneyAmerika, Haiti 05.02.2010

Haiti’de meydana gelen 7.0 şiddetindeki depremin ardından bölgeye giderek yardım çalışmalarını yürüten 6 kişilik İHH ekibi Türkiye’ye döndü. Haiti’de 10 gün kalan ekip Atatürk Havaalanı’nda çiçeklerle karşılandı. 

Ekipte bulunan Recep Güzel Haiti yaşadıklarını şöyle anlattı:  “Haiti’de yürek yakan bir dram var. İnsanlar bu depremin oluşturduğu travmayı yıllarca yaşabilirler. Ülkenin her yerinde çaresizliği görüyorduk. Fakirlik Haiti halkının belini kırmıştı. Bu deprem ülkeyi dünyanın en fakir ülkesi haline getirdi.”

Mustafa Öztürk ise  “Beni en çok yetim çocuklar etkiledi. Depremde anne veya babasını kaybetmiş yetim çocuklar. 110 yetim çocuğu Türkiye’ye getirmek için girişimlerde bulunduk. Ancak Haiti hükümeti, Batılı ülkelerin istismarları sebebiyle ülkeden çocuk çıkışını yasakladı. Yetimlerle birlikte gelmek isterdik. İnşallah Haiti hükümeti izin verirse yetim çocukları İstanbul’a getirmek istiyoruz” diye konuştu. 

İHH’yla birlikte Haiti’ye giden gönüllü doktorlar Ali Alemdar,  Girani Yavuz ve Ali Yalçın ise duygularını şöyle dile getirdiler:  “Haiti’de özellikle çocuk ve kadınlara müdahalelerde bulunduk. Çok iç açıcı bir durum yok. Günlük olarak baktığımız hasta sayımız 200’dü. Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak çalıştık. Çocuklarda son günlerde salgın hastalıklar gözlemledik. Hijyenik olmayan bir ortamda insanlar yaşam mücadelesi veriyor. Hala sokaklarda cesetler var. Enfeksiyona bağlı ölümler olabilir, bu tehlike oluşturuyor.”

Haiti’deki yardım çalışmalarımızı diğer partner kuruluşumuz Zekat Foundaiton ekipleri yürütecek. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024