İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Haiti’de 700 yetime sahip çıktı
İHH, Haiti’de depremde yetim kalan 700 çocuğa sahip çıktı. Korumaya alınan 700 yetime üç öğün sıcak yemek veriliyor. Yetimler, sponsor aile sistemine alındı. İsteyen hayırsever aileler ayda 70 TL ile
GüneyAmerika, Haiti 19.01.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı, Haiti’deki yardım çalışmalarını sürdürüyor. 50 kişiden oluşan İHH ekibi, depremden zarar gören ailelere acil yardım malzemelerini dağıttı.

50 tondan oluşan yardım malzemesinin tamamı dağıtıldı.  Yardım malzemeleri komşu ülke Dominik Cumhuriyeti’nden satın alınarak kamyonlarla Haiti’ye ulaştırılıyor.  

İHH ekibinin bir kısmı yeni yardım malzemelerini temin etmek için Dominik Cumhuriyeti’ne geçti. Buradan satın alınacak acil yardım malzemeleri kamyonlarla Haiti’ye getirilecek. 

İHH yardımlarını koordine eden Halil Demir, çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Demir, “Tevhid ve Fatiha mescidi ile kiliseye sığınan insanlara su ve yiyecek dağıttık. Dağıtım esnasında ‘bir çocuk koluma sarılarak lütfen beni bırakma’ dedi. Bu sahneden çok etkilendim. O an kendi çocuğumu düşündüm. Bu deprem en çok çocukları vurdu. Binlerce çocuk yetim kaldı. Kadın ve çocukların aç ve susuz bir şekilde yardım beklemeleri insanı kahrediyor. Çok zor bir durum. Haiti için tüm dünyanın seferber olması lazım” dedi. 

“Biz dağıtım yaparken zaman zaman izdihamlar yaşanıyor” diyen Demir, şöyle devam etti: “Güvenlik güçleri dağıtım esnasında bize eşlik ediyor. İnsanlar; su, pirinç, yemek yağı, antibiyotik, sabun, çocuk bezi, bebek maması istiyorlar” dedi. 

Halil Demir, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, deprem üzerinden 7 gün geçmesine rağmen halen enkazlardan canlı insanların çıktığını söyledi. Sokaklardaki cesetlerin toplandığını, sadece enkazlar altında cesetler kaldığını belirtti. 

700 yetim korumaya alındı

Haiti’ye acil yardım çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, depremde yetim kalan 700 çocuğun sürekli bakımını üstlendi. İHH Haiti Temsilcisi Halil Demir, “700 yetim çocuğa düzenli olarak sıcak yemek veriyoruz. Onları korumamız altına aldık. Bu sayıyı artıracağız. Çok sayıda yetim var. Çocukların rehabilitasyonu için Amerika’dan uzman psikologlar getireceğiz. Başkent Port-au-Prince’de  bir büro açacağız. Depremden sonra da yardımlarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

Yetimler, sponsor aile sistemine alındı. İsteyen hayırsever aileler ayda 70 TL ile bir yetimin sürekli bakımını üstlenebilirler.  Haiti’ye yardım için telefon numarası: 0212 631 21 21

[video-13]


İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024