İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Türkiye’de 20 yetim evinin tamirini tamamladı
Dünya ölçeğinde 42 ülkede 32.000 yetim çocuğa düzenli, 100’den fazla ülkede 100.000’in üzerinde çocuğa dönemsel olarak hizmet veren İHH, Türkiye’de Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adana’da 20 yetim ailesinin evlerini yaşanabilir imkanlara kavuşturdu.
Türkiye 26.09.2013

Türkiye’de 44 şehirde 3609 yetim çocuğa düzenli olarak destek veren İHH İnsani Yardım Vakfı, çocukların ve ailelerin eğitim, sağlık, sosyal yardım ihtiyaçlarıyla da ilgileniyor. Bölge taramaları sonrası Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adana’da oldukça kötü durumda bulunan 20 evle ilgili fizibilite çalışmaları başlatan İHH, ihtiyaçları belirlenen evlerin tamirlerini yaz döneminde tamamlayarak ailelere teslim etti. Yetim ailelerinin evlerinin tadilat projesine Katar merkezli RAF yardım kuruluşu, Esenler Belediyesi, #EKİP Sosyal Medya Grubu ve hayırseverler katkı sağladılar.

Eksikleri tamamlanan evinde sıcak bir kışa girmeye hazırlanan ailelerden biri duygularını şu sözlerle ifade etti: “Şanlıurfa’da ikamet etmekteyim. 5 yetimin annesiyim. Eşim hayattayken de bizim maddi durumumuz iyi değildi. Mevsimlik işlerde çalışıyorduk. Eşim 3 yıl öce trafik kazasında hayatını kaybedince 5 yetimimle yapayalnız kaldık. Yaşam koşullarımız son derece kötüydü. Biz 6 kişilik aile 38 m²’ lik kerpiçten yapılmış tek odalı evde yaşıyorduk. Belki inanmayacaksınız ama o tek odayı hem mutfak hem banyo hem de yatak odası olarak kullanıyorduk. Bu tek odalı evimizin bitişiğinde ise üstü açık ve kapısı olmayan bir tuvalet bulunmakta idi. Ta ki bir gün İHH gönüllüleri evimize gelip bazı incelemeler ve tespitlerde bulununcaya kadar. “Bize yardımcı olabilecek misiniz?” diye sorduğumda, “size yardımcı olmak için inşallah çaba göstereceğiz” deyip ayrılınca “bir daha gelmezler” diye düşündüm. Ama içimde “ya gelirlerse” diye bir umut da vardı.

İHH gönüllüleri daha sonra çıkıp geldiler ve dediler ki “sizin evinizi inşallah yapacağız. Biraz daha büyük bir ev yapmak için bu 38 m² dışında bir arsamızın olup olmadığını sordular. Maalesef yok dedik. “Ama arsanız çok küçük, bir çaresine bakmamız lazım” dediler. Çok sevindik. Kayınpederimi ikna ettiler ve arsamızı 66 m²’ ye çıkardılar. Sevinçten ”rüya mı görüyorum?” demeye başladım. Beni köyüme gönderdiler ve “bir buçuk ay sonra gel” dediler. Ben ve çocuklarım akrabalarımın yanına köye gittik. Geldiğimizde bir buçuk ay içinde hem eski evimizi yıkmış enkazını kaldırmışlar ve hem de yerine daha büyük ve yepyeni bir ev dikmişlerdi. Pırıl pırıl bir ev. Düşünsenize evin tuvaleti, banyosu ve mutfağı tamamen birbirinden ayrı. Mutfak dolabı ve mutfak tezgahından tutun da boya badana, elektrik ve su tesisatına kadar çekmişler. Hele bir de bize bazı ev eşyalarını da almadılar mı ben ve çocuklarım halen rüyada olduğumuzu zannediyoruz. Allah’a şükür ki gerçekmiş. Şu an İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yaptırmış olduğu evimde çocuklarımla mutlu bir şekilde yaşıyorum. Özellikle çocuklarım çok mutlu oldular. Komşular hayırlı olsuna gelip gidiyorlar, İHH ve ekibine dualarda bulunuyorlar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Teşekkürler İHH.”

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024