İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Gazze'nin yaralarını sarıyor
İHH, İsrail’in saldırdığı Gazze’de gıda ve ilaç yardımlarının yanında ülkenin imarına yönelik bir takım kalıcı projeler için hazırlıklara başladı.
Filistin 06.09.2014

İHH, İsrail’in saldırdığı Gazze’de gıda ve ilaç yardımlarının yanında ülkenin imarına yönelik bir takım kalıcı projeler için hazırlıklara başladı.

İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya, önümüzdeki günlerde 2000 kumanya paketi dağıtılacağını açıkladı.
Gazze’deki evlerin onarım ve inşaatına yakında başlanacağını belirten Kaya, bununla ilgili projelerin evleri yıkılanlar ya da zarar görenleri kapsayacağını söyledi.

Projelerde okul ve camii inşaatı da olduğunu ama kaydeden Kaya, “İsrail’in inşaat malzemesinin girişlerini yasaklaması bu projelerin gecikmesine neden oluyor” dedi.

Gazze’ye abluka nedeniyle 2007’den beri inşaat malzemesi girmediğini hatırlatan Kaya, “2013’te izin verilmişti ama HAMAS’ın askeri barınaklar yaptığı bahane edilerek yeniden yasaklandı. Tabi bu, Gazze’de işsizliğe de neden oluyor” diye konuştu.

Kaya, Gazze’de 10 binden fazla yetime sponsor olduklarını sözlerine ekledi.

Filistin İskan ve Çevre Bakanlığı’nın verilerine göre İsrail Gazze’de 15.671 evi vurdu; bunun 2.276’sı tamamen yıkılırken, 13.395’i hasar gördü. Onlarca cami ve mescit de bundan nasibini aldı.

İHH’NIN YAPTIĞI YARDIMLAR
İHH saldırıların başladığı günden bu yana 1000 aileye 200 dolar ve Sağlık Bakanlığı’na da 350 bin dolarlık nakdi yardım yapmıştı.

Saldırılarda 5 bin aile yerlerinden edilirken bu ailelere 4 bin yatak ve döşek dağıtıldı. Ayrıca 4 bin kişiye de Ramazanda yemek dağıtımı yapılmıştı.

İsrail’in 51 günlük savaş bilançosu: 2.148 şehit, 11 binden fazla yaralı.

Bağış yapmak için tıklayınız

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024