İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Açe’ye sığınan Arakanlı göçmenlere yardım
İHH, Endonezya’daki partner kurumu PKPU ile birlikte Arakanlı göçmenlere yönelik olarak sıcak yemek dağıtımı ve tıbbi yardımlara başladı.
Arakan 18.05.2015

İHH, Endonezya’daki partner kurumu PKPU ile birlikte Arakanlı göçmenlere yönelik sıcak yemek dağıtımı ve tıbbi yardımlara başladı.

İnsan kaçakçılarının açık denizde terk ettiği ve Açeli balıkçılar tarafından geçtiğimiz hafta sonu kurtarılan bin kadar Rohingyalı Müslüman göçmen, Açe’deki yerel hükümetin kurduğu bir kampa yerleştirildi. Bu kamplarda an itibariyle 1500 göçmenin olduğu bildiriliyor.

Otobüs, polis aracı ve kamyon kasalarında getirildikleri kampta barınma ve gıda ihtiyaçları karşılanan göçmenlere İHH insani yardım vakfı, Endonezya’daki partner kurumu PKPU aracılığıyla sıcak yemek ve tıbbi yardım çalışmalarına Pazar günü itibariyle başladı.

3 aydır denizdeler

Rohingya Müslümanlarının Tayland, Malezya ve Endonezya devletleri tarafından hep geri çevrildiği, 3 aydır denizlerde oldukları öğrenildi.

Baskı ve saldırılardan kaçıyorlar

Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlar, yıllardır çoğunluktaki milliyetçi Budistler ve yönetimden gelen baskı ve saldırılar nedeniyle sistematik olarak başka ülkelere göçe zorlanmaktadırlar. 2012 yılında şiddeti artan olaylar sonucu 140.000 Arakanlı Rohingya Müslümanı insan onuruna yakışmayan şartlar altında sadece denize açık olan kamplara yerleştirilmişlerdi. Bangladeşlilerin çoğu ise ekonomik nedenlerle göç ediyor.

Ancak bölge ülkelerinin kaçakçılığı engelleme operasyonlarının ardından gemi kaptanları ve insan kaçakçıları, binlerce kişinin bulunduğu gemileri deniz ortasında terk etti.

Bu şekilde zor durumda olan kaç adet gemi olduğunun bilinmemesi kaygıların daha da artmasına sebep oluyor. İnsan hakları kuruluşları, bölge ülkelerini, göçmenleri "ping pongtopu gibi" birbirlerine yönlendirerek, bir trajediye neden olmakla suçluyor

Teknelerde 8 bin göçmen daha var

Uluslararası Göç Örgütü, Hint Okyanusu ve Adaman Denizi açıklarındaki insan kaçakçılarına ait teknelerde halen 8 bin göçmenin bulunduğunu açıklamıştı.

Bangladeş'ten Malezya'ya insan kaçakçılığı, parayı ödeyen göçmenlerin balıkçı teknelerine bindirildikten sonra yük gemilerine aktarılmasıyla başlıyor. Yük gemilerinin depolarında yapılan iki haftalık yolculuğun ardından Tayland'a ulaşan göçmenler, kaçakçılar tarafından Tayland'ın güneyinde ormanlardaki kamplara hapsediliyor. İnsan kaçakçıları, burada zorla tutulan göçmenler için ailelerinden fidye talep ediyor. Fidyeleri ödenene kadar kampta kalan göçmenler aç bırakılıyor ve şiddete maruz kalıyor. Aileler bu fidyeyi ödeyemezse göçmenler ya öldürülüyor ya da Tayland ve Malezya'da köle olarak satılıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024