İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İkiz bebeklere yardım
Depremin yerle bir ettiği Haiti’de bulunan İHH ekipleri yardım çalışmalarına devam ediyor. Sokakta kendi kaderine terk edilmiş bir Haitilinin yaraları sarıldı. İkiz bebekleriyle İHH polikliniğine gele
GüneyAmerika, Haiti 01.02.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı depremin yerle bir ettiği Haiti’de yaraları sarmaya devam ediyor. Haiti’nin başkenti Port-au-Princee’de kurulan İHH polikliniğinde günde 200 hastanın tedavisi gerçekleştiriliyor. 

Yardım çalışmalarını yürüten İHH Temsilcisi Mustafa Öztürk, izlenimlerini ve karşılaştıkları manzarayı şu şekilde anlattı:  “Haiti’nin sokaklarında yaralılarla ve ölülerle karşılaşmak artık rutin bir olay haline dönüştü bizim için. Ancak yaşanan duyarsızlık bizleri çok yaralıyor. Dün sabah saatlerinde binaların neredeyse tamamının yıkıldığı Leogan şehrine yardım çalışmaları için gittik. Oradaki çalışmalarımızı tamamladıktan sonra geri dönüş yoluna çıktık. Yolda yerde yatan birisini gördük önce öldü zannettik. Öylece yolda yatıyordu. Sonra yaşadığını fark ettik. Kimse bu yaralıyı umursamıyordu. İHH gönüllü doktoru Ali Yalçın hemen müdahale etti. Vücudunda ciddi kesikler vardı ve mikrop kapmıştı. Yaralının yattığı yerin hemen yakınında bir hastane vardı. Adamı oraya taşıdık. Kapıda Haiti’ye yardım için gelen italyanlar vardı. Ancak yaralı adamı içeri almadılar. Yaralının tedavisini yaparak yolumuza devam ettik.   

İHH polikliniğine bir kadın geldi. İkiz bebekleri vardı. Doktorlar kadının sağlıklı beslenmesini söylemiş. Haiti gibi bir ortamda tabi ki bu çok zordu. Kadının sütü dahi kesilmiş. İHH gönüllü doktorları kadına beklemesini rica ettiler. Hemen arkadaşlarımız kadına bol miktarda  süt, mama ve çocuk bezi getirdiler. Daha sonra kadını kaldığı yere götürdüler. Bir bezin altında kalıyorlardı. 56 evsiz aile kalıyordu burada. Yemekleri yoktu, hasta yatanlar vardı. Onları da muayenehanemize götürdük ve tedavi ettik. Bu ailelere daha sonra gıda yardımı yaptık.”


İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
İşgalci İsrail’in şiddetli saldırıları sonucu sağlık tesislerinin tamamına yakınının kullanılamaz hale geldiği Gazze’de insani yardım çalışmalarını sürdüren İHH, önemli bir projeyi hayata geçirdi. Vakıf, saldırılarda ağır hasar gören Şifa Hastanesi’nin Girişimsel Radyoloji Bölümünü kapsamlı bir onarımdan geçirerek yeniden hizmete açtı.
11.09.2026
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026