İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, IICO 9. Daha İyi İnsani Yardım İçin Etkili İş Birliği Konferansı’na katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Uluslararası İslami Yardım Teşkilatı (IICO) tarafından Kuveyt’te düzenlenen 9. Daha İyi İnsani Yardım İçin Etkili İş Birliği Konferansı’na katıldı.
17.05.2024

Bir gün süren konferans, üçü panel oturumu olmak üzere beş oturum şeklinde icra edildi. Panel oturumlarında; Gazze’deki insani kriz, Gazze’ye insani yardım ulaştırılmasının yolları, insani yardım ulaştırmakta yaşanan zorluklar, temel ihtiyaçların karşılanmasının gerekliliği, zorla yerinden edilmenin sonuçları ve temel ihtiyaçların nasıl karşılanabileceği gibi konular üzerinde duruldu.

iic_0380.jpg

Konferansa BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de bir video mesaj gönderdi. Guterres mesajında, İsrail’e “derhal” ateşkes çağrısında bulundu.

Konferansta, İHH İnsani Yardım Vakfı da stratejik ortak olarak yer aldı. Konferansa vakfı temsilen Mütevelli Heyeti Üyesi İzzet Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kaya ve çeşitli departmanlardan görevliler katıldı.

iic_0820.jpg

Gazze'ye 2 milyar doların üzerinde yardım sözü

İHH standında, Filistin’de ve dünyanın farklı bölgelerinde yapılan yardım faaliyetleri hakkında katılımcılar bilgi paylaşıldı. Standı, Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez de ziyaret etti.

iic_0593.jpg 

Konferansın kapanış oturumunda, Gazze’ye yönelik “SANAD” adı altında bir insani girişim başlatılarak, katılımcı kuruluşlar tarafından Gazze’ye 2 milyar doların üzerinde bir yardım ulaştırılması taahhüdünde bulunuldu.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Bosnalı kuruluşlar Suriye’de iki okul inşa etti
Bosnalı kuruluşlar Suriye’de iki okul inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Islamska Zajednica Bosna Hersek Rijaset ve HO Merhamet Bosna kurumları ile Suriye'de iki okulun açılışını gerçekleştirdi.
13.06.2024
İstanbul’da “Gazze Kardeşlik Şenliği” düzenlendi
İstanbul’da “Gazze Kardeşlik Şenliği” düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul Yetim Birimi tarafından, İstanbul’da ikamet eden yetim çocukların katıldığı karne şenliği programı düzenlendi. “Gazze Kardeşlik Şenliği” ismi verilen program, Fatih Mimar Sinan Stadı’nda gerçekleştirildi.
10.06.2024
İdlib’teki fizik tedavi merkezi ile yaralar sarılıyor
İdlib’teki fizik tedavi merkezi ile yaralar sarılıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye'nin Sarmada ilçesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile kaza, saldırı veya sinir sistemi bozuklukları nedeniyle nörolojik hastalık geçiren sivillere uzman desteği sunuluyor.
09.06.2024