İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
2012 Yetim Dayanışma Günleri Somali’de
Somali’deki Yetim Dayanışma Günleri kapsamında pek çok faaliyet gerçekleştirildi.
Afrika, Somali 26.03.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen ‘‘2012 Yetim Dayanışma Günleri’’ kapsamında Somali’de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. İHH'nın Sponsor Aile Projesi ile bakımı üstlenilen yetimler ziyaret edilip çeşitli hediyeler dağıtıldı. Başkent Mogadişu'da 48 küçükbaş hayvan kesilerek yetimlere ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Ayrıca İHH ve Katar Kızılayı tarafından hayata geçirilen Eve Dönüş Projesi kapsamında 150 mülteci ailenin evlerine dönmeleri sağlandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Somali'nin başkenti Mogadişu’da Yetim Günleri organizasyonu gerçekleştirildi. ‘‘2012 Yetim Dayanışma Günleri’’ kapsamında gerçekleştirilen organizasyonda ilk olarak Adele Mülteci Kampı ziyaret edildi.

Adele Mülteci Kampında 1350 öğrenciye eğitim verilirken 300 yetimin bakımı İHH tarafından karşılanıyor. İHH heyeti kampı gezerken yetimlerle kucaklaşıp sıkıntılarını dinledi. Kampta yaşayan ve bakımları İHH tarafından karşılanan 300 yetimin aidatları kamp yetkililerine teslim edilirken yetimlere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Yaklaşık 10 yıldır Somali'de çalışmalar yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, yaşanan kuraklık sonunda bölgedeki çalışmalarını arttırırken şu an 3.030 Somalili yetimin bakımını üstlenmiş durumda.

Bölgeye giden İHH ekibi içerisinde Akit Gazetesi’ni temsilen de gazetenin Kültür-Sanat Editörü Ahmet Can yer aldı. Akit Gazetesi ile İHH arasında gerçekleştirilen yetim kampanyasının ardından Somali'de yaklaşık 1200 yetimin bakımı üstlenilmişti. Ahmet Can görüştükleri yetimlere gazete adına hediyeler dağıtırken, okuyucularının selamlarını iletti.

İHH ekipleri kampları ziyaret edip yetimlerle bir araya geldikten sonra başkent Mogadişu’da 48 küçükbaş hayvan keserek etlerini yetimlere ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı. Yapılan dağıtımların ardından yetim günleri için bölgeye giden ekip, Sağlık Bakanlığı tarafından açılan sahra hastanesini ziyaret ederek, burada görev yapan doktorlardan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Son bir yıl içerisinde büyük bir kuraklığın yaşandığı Somali'de milyonlarca insan bir kap yemek bulabilmek için evlerini terk etmek ve başta Kenya olmak üzere komşu ülkelere ve Somali içinde başka bölgelere göç etmek zorunda kalmıştı. İHH İnsani Yardım Vakfı ve Katar Kızılayı'nın ortaklaşa organize ettikleri Eve Dönüş Projesi ile 150 ailenin bütün yol masrafları karşılanarak evlerine dönmeleri sağlandı. Proje ile toplam 1.500 ailenin evlerine dönmesi hedefleniyor.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

YETIM yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024