İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sri Lanka’ya 3 yeni sağlık ocağı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Sri Lanka’nın farklı bölgelerinde 3 tane sağlık ocağı ve 1 tane de zihinsel engelli çocuklar için eğitim merkezi açılışı gerçekleştirdi. Sağlık ocaklarının ikisine Mavi Marmar
SriLanka 09.01.2012

Hint okyanusunda bir ada ülkesi olan Sri Lanka, yaklaşık 20 milyonluk bir nüfusa sahip. Ülke nüfusunun yüzde 23’ünün açlık sınırının altında yaşadığı ülkede Müslümanlar nüfusun yüzde 7’sini oluşturuyor.

Bölgede farklı çalışmalar yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı son olarak Sri Lanka’nın farklı bölgelerinde 3 tane sağlık ocağı ve 1 tane de zihinsel engelli çocuklar için eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Ayrıca açılışlar sırasında bin adet Kuran-ı Kerim’de dağıtıldı.

Açılışları gerçekleştirmek için bölgeye giden İHH ekibi ilk olarak Sri Lanka’nın Hemmathagama bölgesinde, İzmit gönüllüleri tarafından yaptırılan zihinsel engelli çocuklar için eğitim merkezinin açılışını yaptı. Bölgede zihinsel engellilerle ilgili çalışmalar yürüten Serendib Vakfı, ülkede yoğun çalışmalar yürüterek ülkenin engelli haritasını çıkartmaya çalışıyor. Hemmathagama bölgesinin engelli haritası ise tamamlanmış durumda. Yapılan çalışmalara göre zaten fakir olan bölgedeki Müslümanlar çocuklarına normal eğitim vermekte bile güçlük çekerken zihinsel engelli çocuklarına gerektiği kadar eğitim vermeleri imkansız gibi görülüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan okul ile ilk etapta 25 çocuk eğitim görecek. Bölgede engelli eğitimi verecek personel sıkıntısı yaşanırken, açılan eğitim merkezinde 3 eğitmen görev alıyor.

Sri Lanka’ya giden İHH heyeti engelli çocuk eğitimi merkezinin açılışından sonra Trincomale şehrinin Mutur kasabasında Şehid Necdet Yıldırım Sağlık Ocağı’nın açılışını gerçekleştirdi. Çoğunluğunu müslümanların oluşturduğu 40 bin nüfuslu kasabada sadece bir hastane bulunuyor. İHH tarafından açılan sağlık ocağı, muayene odası, aşı odası, eczane ve bekleme salonundan oluşuyor.

Diğer bir sağlık ocağı ise Anuradhapura şehrine bağlı Kiribewa köyünde açıldı. Buradaki sağlık ocağına ise Şehid Cevdet Kılıçlar Sağlık Ocağı ismi verildi. Bölgede başka bir sağlık ocağı bulunmuyor.

Sri Lanka’daki 3. sağlık ocağı da Puttalam şehrinde açıldı. 55 bin nüfuslu Puttalam şehrinde de sadece 1 tane hastane bulunuyor. Bu sağlık ocağına ise bölgede bir çok çalışmaya öncülük ederek takiplerini sürdüren ve bir uçak kazasında hayatını kaybeden İHH Asya Koordinatörü Faruk Aktaş’ın ismi verildi. Sağlık ocağının açılışında bin adet Kuran-ı Kerim dağıtımı da yapıldı.

Açılışları yapılan sağlık ocaklarında ihtiyaç sahibi halka ücretsiz muayene imkanı sağlanırken ilaç dağıtımında da bulunulacak. Ayrıca sağlık ocaklarında gönüllü doktorlar görev alacaklar.

SRİ LANKA’DA DİYABET SORUNU

Bölgeye giden heyet içerisinde yer alan Uluslararası Doktorlar Birliği temsilcileri bölgede yaptıkları incelemeler sonucunda diyabet hastalığının büyük bir sorun olduğuna dikkat çektiler. Ülkede genel nüfusun yüzde 7’sini teşkil eden Müslümanların, diyabet hastaları içindeki oranı ise yüzde 25. Nüfus dağılımına bakıldığında bunun çok büyük bir oran olduğunu görebiliriz. İHH İnsani Yardım Vakfı önümüzdeki günlerde bölgede diyabet hastalığına karşı çeşitli çalışmalar da gerçekleştirecek.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024