İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, “İnsani Diplomasi: Teori ve Sahadan Perspektifler” Konferansına Katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM), Ankara Siyasi ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ASEM), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve aynı üniversiteye bağlı Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi’nin iş birliğiyle 7 Aralık 2013’te İstanbul Şehir Üniversitesi’nde düzenlenen “İnsani Diplomasi: Teori ve Sahadan Perspektifler” konulu konferansa katıldı.
10.12.2013

SAM Başkanı Doç. Dr. Mesut Özcan, ASEM Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif Kireççi ve İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ademoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan konferansa dünyanın ve Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden akademisyenler ve önemli devlet ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yetkilileri katıldı.

İnsani diplomasi konusunun Türkiye ve dünya açısından ele alındığı konferans kapsamında, insani diplomasinin teorisi, Türkiye’nin insani diplomasisi, Türk sivil toplum örgütlerinin bir aktör olarak insani krizlerdeki rolü, Türkiye’nin kitle göçlerindeki politikası, Türkiye’nin Afrika açılımı, dünyada insani yardım, Suriye, Keşmir ve Filistin başta olmak üzere dünyada mülteci sorunları irdelendi.

Konferansın İGAM, AFAD ve TİKA’dan yetkililerin de sunum yaptığı “Sahadan Perspektifler” konulu oturumunda İHH İnsani Yardım Vakfı Uluslararası İlişkiler ve İnsani Diplomasi Koordinatörü İzzet Şahin de, “İHH’nın İnsani Diplomasi Deneyimi: Suriye Örneği” başlıklı tebliğiyle yer alarak bir sunum yaptı. Şahin sunumunda İHH’nin insani diplomasiye bakış açısına ve konuyla ilgili faaliyetlerinde dair bilgi verdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023