İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Türkiye’de 15 bin yetime sahip çıkıyor
52 ülke ve bölgede toplamda aylık 96 bin yetime bakan İHH, Türkiye’de aylık bakımlarını üstlendiği yaklaşık 15 bin yetimin ödemelerini hayırseverlerin destekleriyle nisan ayının ilk günlerinde gerçekleştirdi.
Türkiye 07.04.2020

İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Sponsorluk Sistemiyle 52 farklı ülke ve bölgede toplam 96 bin 807 yetim çocuğu desteklemeye devam ediyor. Türkiye’de ve tüm dünyada hayırseverlerin desteğiyle birlikte aylık 125 TL üzerinden desteklenen çocukların eğitim, sağlık, barınma ve gıda gibi temel ihtiyaçlarının bir kısmına destek olunuyor. Bu çalışmayla özellikle; Arakan, Irak, Suriye, Afganistan, Somali ve Yemen gibi savaş, iç çatışma, afet ve felaketlerin yoğun olduğu ülkelerdeki çocuklar istifade ediyor.

İHH, Yetim Sponsorluk Sistemiyle dünyanın çeşitli bölgelerinde çalışmaya başladığı ilk günden itibaren Türkiye’de de bu çalışmayı gerçekleştiriyor. Çalışma ile birlikte Türkiye’deki 76 ilden toplamda 14 bin 665 yetim çocuğa düzenli olarak destek olunuyor. Sadece maddi yardım dışında özellikle değerler eğitimi, psikososyal destek çalışmalarıyla da desteklenen yetim çocukların ayrıca bayramlık, eğitim-kırtasiye gibi temel ihtiyaçları da gözetiliyor. Nisan ayının ilk günleri itibarıyla Türkiye’deki yetim çocukların ödemeleri önceki aylarda olduğu gibi ailelere ulaştırıldı.

Sponsorluk ödemelerinin dışında özellikle Koronavirüs salgınının Türkiye’de yayılmaya başladığı ilk günlerden itibaren yetim ailelerin çeşitli ihtiyaçları giderilmeye başlandı. Yetim ailelerinden yaşlı ve bakıma muhtaç olanlara evlerinde İHH ekipleri ve gönüllüleri tarafından ziyaret edilerek kumanya ve hijyen paketi ihtiyaçları karşılandı.

ihh-turkiyede-15-bin-yetime-sahip-cikiyor1.jpg

“Daha fazla paylaşmaya ihtiyacımız var”

İHH Yetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reşat Başer, “Koronavirüs salgının tüm dünyayı etkilediği bugünlerde, evlerine kapanmak zorunda olan ve hiçbir geliri olmaya yaşlı, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerimizi gözetmek, onların ihtiyaçlarını gidermek üzere her zamankinden daha fazla yardımlaşma ve paylaşmaya ihtiyacımız var” dedi. Bu anlayış içerisinde özellikle yetim ailelerine yardımları sürdürdüklerini belirten Reşat Başer, “Peygamber efendimiz, yetim ve ihtiyaç sahiplerinin gözetilerek bolca sadaka vermenin her türlü bala ve hastalığa deva olduğunu ifade eden birçok hadisi şerif bizlere nakletmiştir. Biz de iyiliksever Türkiye halkı olarak, geçmişte olduğu gibi bugünleri de dayanışma içinde geçireceğinden şüphemiz yoktur. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

ihh-turkiyede-15-bin-yetime-sahip-cikiyor2.jpg

BİR YETİME SPONSOR OL

Yetimlere destek için

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki ve Türkiye’deki yetimlere yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, YETIM yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Ayrıca İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine YETIM koduyla projeye destek olunabiliyor.

ihh-turkiyede-15-bin-yetime-sahip-cikiyor3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024