İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Irak’taki mültecilere yardıma gidiyor
İHH ekipleri Salı günü Irak’a giderek Kerkük ve Dahok’ta saldırılar nedeniyle mülteci durumuna düşen Arap, Kürt, Türkmen ve Ezidilere yardım ulaştıracak.
Irak 13.08.2014

Ramazan ayında bölgeye 20 TIR’lık insani yardım konvoyu ve gözlemci heyeti gönderen İHH İnsani Yardım Vakfı Irak’ta yardım çalışmalarını sürdürüyor. 19 Ağustos Salı günü Irak’a gidecek olan İHH ekipleri saldırılar nedeniyle mülteci durumuna düşen Arap, Kürt, Türkmen ve Ezidi halka ihtiyaç malzemeleri ulaştıracak.

Irak’ta son olarak saldırılar nedeniyle Mahmur ve Güver ilçelerinde yaşayan halk Şengal dağlarına sığınmıştı. Yaşanan çatışmaların ardından peşmergenin Mahmur ve Güver’i ele geçirmesiyle güvenlik koridoru oluşturulmuş, çoğunluğu Ezidilerden oluşan halk buradan geçirilerek Dahok’a yerleştirilmişti.

DAĞITIM YAPILIP AŞEVİ KURULACAK

İHH ekipleri Şengal, Telafer ve Musul’dan gelerek Dahok’ta güvenli bölgeye yerleştirilen mültecilere 120 bin dolar değerinde gıda, yatak, battaniye ve kilim dağıtımı yapacak.

Duhok’ta ayrıca aşevi de kuracak olan İHH, bir ay boyunca hizmet verecek olan aşevi ile her gün bin kişiye kahvaltı ve sıcak yemek sağlayacak.

KÜRT VE TÜRKMEN BÖLGELERİNE YARDIM

IŞİD’in Musul’u işgal etmesiyle başlayan kriz Kürt ve Türkmen bölgelerini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. İlk günden itibaren Irak’a yardımlarını sürdüren İHH, saldırılardan kaçarak Kerkük’te mülteci durumuna düşen Türkmenlere de bin adet gıda kumanyası ulaştıracak.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024