İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arakan sınırından dönen İHH ekibi bölgeye dair gözlemlerini kamuoyuyla paylaştı
İHH Genel Merkezi’nde Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşanan olaylarla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ve Myanmar–Bangladeş sorumlusu Said Dem
Arakan, GüneyAsya, Türkiye 30.07.2012

Düzenlenen basın toplantısında konuşan İHH Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Oruç, bölgede yıllardır çalışma yürüten İHH’nın amacının Arakan'da yaşanan sıkıntıları kamuoyuna duyurmak ve bölgede yardım çalışmaları yapmak olduğunu söyledi. Oruç, buradaki insanlara yardım etmek için İHH’nın yıllardır elinden gelen her şeyi yaptığını ifade etti.

‘‘BÖLGEDE ZÜLÜM DEVAM EDİYOR’’

Basın toplantısında konuşan İHH Myanmar–Bangladeş Koordinatörü Said Demir, İHH’nın bölgede uzun yıllardır devam eden yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi ve bugün Arakan'da acımasız bir katliam ve zulüm yaşandığını söyledi. Demir; “Biz Arakan'da yaşanan zulmü dünya kamuoyuna duyurmak için çalışmalar yapıyorduk. Ancak bizim fazla bir şey yapmamıza gerek kalmadan her şey bir Budist’in, yaptıkları katliamı sosyal medyada paylaşması ile ortaya çıktı. Bizim yapmak istediğimizi kendi elleri ile yapmış oldular.” dedi. Bölgede yaşanan olayların aralıksız sürdüğünü söyleyen Demir sözlerine şu şekilde devam etti: ‘‘Yaşanan olayların uluslararası kamuoyunda gündeme gelmesinin Myanmar devleti üzerindeki baskıları arttırdığı, bunun sonucunda bölgedeki zulmün bir nebze olsun hafiflediği söyleniyor. Ancak ne yazık ki durum hiç de öyle değil, özellikle kırsal bölgelerde katliamlar, tecavüzler ve işkenceler bütün hızıyla devam ediyor. Bölgeye hâlâ insani yardım kuruluşları ve basın mensupları alınmıyor. Arakan’dan kaçan Müslümanlar Bangladeş’teki kamplara sığınıyor ancak onları orada da büyük sıkıntılar bekliyor. Kamplarda durum gerçekten içler acısı. Bu kampları gördüğünüzde bu insanların nasıl bir zulümden kaçarak bu kadar kötü koşullarda yaşamayı göze aldıklarını tahmin edebiliyorsunuz.’’

‘‘ÖLÜM KURTULUŞ OLMUŞ DURUMDA’’

Arakan'a giden gazetecilerden A Haber Editörü Fatih Er, dünyanın birçok bölgesinde mülteci kamplarına gittiğini ancak Arkan'da şahit olduklarını hiçbir yerde görmediğini söyledi. Er: “Duygusal biri değilim ancak o gece Arakan’dan kayıkla kaçarak gelenlerin haberini yaparken ağladım. Bu insanlar daha iyi şartlarda yaşamak için kaçmıyorlardı, sadece zulümden kaçıyorlardı... Ölüm o insanlar için kurtuluş olmuş durumda...” diye konuştu.

‘‘BM HER ZAMAN SESSİZ’’

Türkiye gazetesi muhabiri Osman Sağırlı: ‘‘Dünyanın bütün bölgelerindeki mülteci kamplarına gittim ancak Bangladeş-Arakan sınırındaki kadar kötü şartların olduğu hiçbir kamp görmedim. Bu insanlara dünya yüz çevirmiş durumda... BM neden sesini çıkarmıyor, Müslümanların katledildiği yerlere neden müdahale etmiyor? UNICEF Arakan'daki çocukları neden görmüyor? İslam Birliği Teşkilatı’nın artık sesini yükseltmesi lazım.’’ diye konuştu.

Bazı medya kuruluşlarında Myanmar’dan gelen fotoğrafların gerçekleri yansıtmadığı ve bölgedeki olayların durulduğuna dair haberler yer aldığına dikkat çeken Sağırlı, Arakan’daki durumla ilgili olarak şunları söyledi: ‘‘Arakan’ın herhangi bir noktasında olduğunuz yerde durup etrafınızda 360 derece dönerek fotoğraf çekerseniz bu size bir Pulitzer ödülü kazandırabilir. Oraya giden BM yetkilileri yanlarına Myanmarlı güvenlik güçlerini alıp Arakanlı Müslümanlarla görüşüyorlar. İnsanlar da doğal olarak askerlerin yanında yaşadıkları zulmü anlatamıyorlar. Yaşadıklarını anlatan birkaç kişi sonraki günlerde ölü bulundu. Bu şartlarda Arakanlıların olan biten her şeyi olduğu gibi aktarmaları ne kadar mümkün?’’

Arakanlı Müslümanlara yardım etmek isteyen bağışçılarımız, hayırseverlerimiz ARAKAN yazıp 3072’ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirler. Ayrıca Arakan Acil Yardım çalışmaları hakkında detaylı bilgi için www.ihh.org.tr ve 0212 631 21 21 telefon numaralarından İHH’ya ulaşarak bilgi alabilirsiniz. 

Bölge hakkında her türlü soruya cevap bulabileceğiniz İHH Arakan Raporu için tıklayınız

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

Video

[video-250]

[video-251]

[video-252]

[video-253]

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024