İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Nepalli yetimleri sevindirdi
Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Nepal'e giden İHH ekibi, Ali Ramazan ve Meryem Üstünsoy Yetimhanesini ziyaret etti. Ekiptekiler, çeşitli hediyeler verdikleri yetimleri sevindirdi.
Nepal 24.04.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yıl 7’ncisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında yurt içinde ve yurt dışında çeşitli organizasyonlar düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfı, bu sene de Nepalli yetim çocuklara yardım eli uzattı.

Nepal'in başkenti Katmanduya giden 5 kişilik İHH ekibi, buradan ülkenin ikinci büyük kenti olan ve nüfusunun yüzde 20'si Müslümanlardan oluşan Biratnagar'a şehrine geçti. Ekiptekiler burada inşaatı 2014 yılında İHH tarafından tamamlanan Ali Ramazan ve Meryem Üstünsoy Yetimhanesini ziyaret etti. Nepal Hira Eğitim Derneği bünyesinde faaliyet gösteren yetimhanede kalan çocuklar, İHH ekibini Türk bayrağı ve sevgi gösterisiyle karşıladı.

whatsapp-image-2017-04-25-at-14.53.33.jpeg

“Sizlerle buluşmak büyük şeref”

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, burada çocuklara yönelik yaptığı konuşmada, Türkiye'den selamlar getirdiğini söyledi. Zamanla insan zihninin tıpkı insan bedeni gibi kirlendiğini belirten Çelik, “Nasıl çevremizi ve bedenimizi Allah'ın gökten indirdiği su ile temizliyorsak, Allah'ın kelamı ile de zihnimizi ve kalbimizi temizlemeliyiz. Bu nedenle Kur'an-ı Kerim'i çok iyi öğrenin” dedi. Çocukların saf ve temiz bireyler olduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

“Biz yetişkinlerin size verdikleri ile zihinleriniz kirlenir ya da temizlenir. Sizleri temiz birer insan olarak yetiştirmek bizim görevimiz. Onun için bizler uzaklardan gelerek sizlerle buluştuk. İHH'nın sizler için yaptığı bu mekânda buluşmak bizim için büyük bir şeref.”

“Burada kalan yetimler İslam'ın nuru ile aydınlanıyor”

Nepal Hira Eğitim Derneği Başkanı Ekrem Ali Miya da İHH ekibini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ekibin uzak bir yoldan geldiğini vurgulayan Miya, şöyle devam etti:

“Yetimlerimize sahip çıktıkları için İHH'ya ve Türkiye'deki Müslüman kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Burada kalan yetimler İslam'ın nuru ile aydınlanıyor. Çocuklar Kur'an-ı Kerim ve sünnet ahlakıyla yetişiyorlar. 33 öğretmenimiz burada yetim çocuklarımızın yetişmesi için görev yapıyor. 50 yetim burada barınıyor. Okulumuz halka da açık. Yaklaşık 580 çocukla birlikte yetimhanede barınan yetimlerimiz onlarla eğitim alıyor. Aylık 2 bin dolarlık bu yetimhanenin iaşe masraflarını İHH karşılıyor.”

whatsapp-image-2017-04-25-at-14.53.52.jpeg

Çeşitli oyunlar oynandı

Konuşmaların ardından İHH ekibi, içinde elbise, hijyen kiti, kırtasiye malzemeleri ve oyuncakların bulunduğu hediye çantası ile bir miktar parayı kız ve erkek yetim çocuklara verdi. Hediye takdiminin ardından ekiptekiler, yetimhanede incelemelerde bulunarak, çocuklarla çeşitli oyunlar oynadı.

Ayrıca, “Her Sınıfın Bir Yetimi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi kapsamında Konya Hocacihan Hüseyin Yıldız ilkokulu 4/C sınıfı öğrencilerinin topladığı paralarla yetimhaneye 17 küçükbaş kurban bağışlandı, bir miktar nakdi yardımda bulunuldu.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024