İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Arakan için seferber
İHH İnsani Yardım Vakfı, Budist cunta devleti Myanmar’ın katliamlarından kaçarak Bangladeş’teki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanlara yönelik acil yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Arakan, Bangladeş, GüneyAsya, Myanmar, Türkiye 03.08.2012

İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel ve ekibi, Myanmar’dan Bangladeş’in Cox’s Bazar kentine sığınan mültecileri kaldıkları kamplarda ziyaret ederek nakdi yardımda bulundu. Ayrıca mültecilerin ihtiyaçları olan yaşam malzemelerini temin edebilmeleri ve yerleştirilecekleri kamplardaki fiziki durumlarının iyileştirilmesi için de girişimler başlatıldı.

Göç eden ailelerle birebir görüşen ve ihtiyaçlarını tespit eden İHH Acil Yardım Ekibi Koordinatörü Recep Güzel bölgedeki durum hakkında şunları söyledi:

“Birkaç gün önce Arakan’dan Bangladeş’e sığınan iki kadınla görüştük. Eşleri katledilen kadınlardan biri anne, diğeri onun 2 çocuklu kızı. Büyük anne; yaşadıklarını anlatırken kızının iki çocuğunu bir an bile yanından ayırmadı. Çok büyük bir korku ve çaresizlik içerisindeler. Arakanlı mülteciler arasında böyle binlerce insan var. 4 metrekarelik yerlerde her türlü imkandan yoksun bir şekilde yaşamaya çalışıyorlar. Hiçbir yaşam malzemeleri yok. Bizler burada onların ihtiyaçlarının sağlanması için seferber olmuş durumdayız. Gıda ve barınma yardımlarının dışında bu ailelere nakdi yardımlar da yapıyoruz. Özellikle Arakan’dan Bangladeş’e yeni gelen ve hiçbir şeyi olmayan ailelere yönelik aynı yardımları genişleterek ve çeşitlendirerek sürdüreceğiz.”

Arakanlı Müslümanlara yardım etmek isteyen hayırseverlerimiz ARAKAN yazıp 3072’ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirler. Ayrıca Arakan Acil Yardım çalışmaları hakkında detaylı bilgi için www.ihh.org.tr ve 0212 631 21 21 telefon numaralarından İHH’ya ulaşarak bilgi alabilirsiniz. 

Bölge hakkında her türlü soruya cevap bulabileceğiniz İHH Arakan Raporu için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024