İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, bin 100 Suriyeli çocuğu sünnet ettirdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleri ile Suriye’nin İdlib kentinde sünnet şöleni düzenleyerek bin 100 Suriyeli çocuğu sünnet ettirdi.
Suriye 22.05.2017

Suriye’de mevcut durumun başladığı ilk günden bu yana yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, mazlumların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, son olarak İdlib’in Atma, Sarmada ve Salkin bölgelerinde Kayserili hayırseverlerin destekleri ile bin 100 Suriyeli çocuğu sünnet ettirdi.

pa4b6373.jpg

Organizasyon 6 gün devam etti

Sağlık yardımları kapsamında gerçekleştirilen organizasyon ile alakalı bilgi veren İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Selim Tosun, “Suriye’deki çalışmalarımızda her zaman için insanların savaş ortamında dahi bir nebze olsun nefes alabilecekleri ortamları hazırlamaya çalışıyoruz. Faaliyetlerimizde ağırlıklı olarak savaşın içerisinde doğmuş çocukların yüzlerinde bir tebessüm oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla Suriye-Türkiye sınırına yakın Atma, Sarmada ve Salkin bölgelerinde 6 gün boyunca sünnet organizasyonu gerçekleştirdik" dedi.

qo2a7913.jpg

Çocuklar saldırı bölgelerinden getirildi

Tosun, “Organizasyonun gerçekleştirildiği alanlara ulaşamayan ve bazı kritik saldırı bölgelerinde bulunan yavrularımızın, şölenlerin gerçekleştirildiği güvenli noktalara gelmelerini sağladık” diye konuştu. Sünnet şöleninin sonunda Suriyeli çocuklara ve ailelerine çeşitli yardımların verildiğini söyleyen Tosun, mazlumlar adına tüm hayırseverlere teşekkür etti.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024