İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Pakistan’da yetimhane açılışı gerçekleştirdi
Bursa İHH gönüllüleri ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından inşa edilen tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Haripur’daki ‘Emir Sultan’ yetimhane binasının açılışı gerçekleştirildi.
GüneyAsya, Pakistan 14.12.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı Pakistan’da gerçekleştirdiği yardım çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor. Son olarak Bursa İHH gönüllüleri ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından inşa edilen tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Haripur’daki ‘Emir Sultan’ yetimhane binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışı yapılan yetimhanede 210 yetim barınacak. İçerisinde okulların ve 4 yetimhanenin bulunacağı büyük bir kompleks olarak düşünülen Haripur Yetim Eğitim Merkezi tamamlandığında ise 800 yetimin barındığı 2000 öğrencinin eğitim gördüğü bir kompleks olacak.

Pakistan son 2 yıl içerisinde gerçekleşen doğal afetler ile büyük yara aldı. Özellikle 2010 yılı içerisinde yaşanan sel afetinde 2 bine yakın kişi hayatını kaybederken milyonlarca kişi evsiz kaldı.

Yaşanan afetlerin ardından İHH İnsani Yardım Vakfı başlattığı büyük bir kampanya ile Pakistan halkına destek olmak için harekete geçti. Bir yandan selden etkilenen bölgelerde yardım çalışmaları yürütülürken diğer yandan Pakistan halkının kendi ayakları üzerinde durmaları için kalıcı projeler hayata geçirildi.

Vakfımız yaşanan sel afetlerinin ardından bölgede gerçekleştirdiği çalışmalara ara vermeksizin devam ediyor. Son olarak yaşanan sel afetinin ardından projelendirilen ve temelleri atılarak hızlı bir şekilde yapımı tamamlanan Hayber Paktunva eyalet sınırları içindeki Haripur yetimhanesi ve Muzaffergah bölgesindeki caminin açılışları gerçekleştirildi.

Açılışları gerçekleştirmek üzere 21 kişilik İHH heyeti Pakistan’a hareket etti. Heyet içerisinde projeleri gerçekleştiren Bursa İHH ve İHH İnsani Yardım Vakfı yöneticileri ve gönüllüleri yer aldı.

Pakistan’da çeşitli ziyaretler ve görüşmeler de gerçekleştiren heyet hem hayat bulan projelerin açılışlarını gerçekleştirdi hem de devam eden projelerin son durumlarını inceledi.

Pakistan’da gerçekleştirilen program içerisinde en heyecan vereni ise Hayber Paktunva eyalet sınırları içinde bulunan Haripur'daki yetimhanenin açılış töreni oldu. Bursa İHH gönüllülerinin desteği ile yaptırılan yetimhanenin açılışı için büyük bir program gerçekleştirildi. Törene, Hayber Paktunva eyaletinin Valisi Mesud Kavuser, Meclis Başkanı Muhammed Azam Han, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Babür Hızlan, Pakistan'da yaşayan Türk vatandaşları ve çok sayıda Pakistanlı davetli de katıldı.

Açılış töreni Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yapılan açılış konuşmasının ardından küçük öğrenciler hazırladıkları gösterileri sunarken, yapılan karate gösterisi büyük beğeni topladı. Yapılan gösterilerin ardından söz alan Vali Kavuser, yardımlarından dolayı Türk halkına ve yardımların ulaştırılmasına aracılık eden İHH'ya teşekkür etti. Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği gelişmeye dikkati çeken Kavusar, Türkiye'nin kendileri için güzel bir örnek olduğunu belirtti.

Programda söz alan diğer bir kişi de Türkiye’nin Pakistan büyükelçisi Babur Hızlan oldu. Hızlan konuşmasında, İHH ve Hubeyb Vakfı’nın bölgedeki gayretleri ve çalışmaları için teşekkür ederken şunları söyledi: ‘’Pakistan ve Türkiye halkının kardeşlik tarihi oldukça eskidir.  Vaktiyle Kurtuluş Savaşımız sırasında Pakistan halkının Türkiye’ye yapmış olduğu yardımların karşılığı ödenmez. İki ülke birbirine yardım edecek ve birlikte büyüyecektir.’’     

Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan da felaketten kısa süre sonra Pakistan'a ulaştıklarını ve çalışmalara başladıklarını söyleyerek, vakfın bugüne kadar Sind, Pencap ve Hayber Paktunva eyaletlerinde gıda, ilaç, çadır, battaniye, kırtasiye, su arıtma sistemi, tekstil ve inşaat malzemesi dağıttığını söyledi. Yardım çalışmalarının yanında kalıcı projelerinde büyük önem taşıdığını söyleyen Kaptan Bursa halkının destekleri ile bir yetimhane yapmak için harekete geçtiklerini söyledi. Kaptan sözlerine şu şekilde devam etti: ‘‘Yaşanan afetlerin ardından yetim kalan çocuklarımızın uygun ortamda büyümeleri için bu yetimhane projesini hayata geçirdik. Bursa halkının desteği ile yapılan bu yetimhanenin açılışını yapıyor olmaktan büyük sevinç duyuyoruz.’’   

Yetimhanenin açılış kurdelesini kesen heyet daha sonra binayı gezerek yetkililerden bildi aldı. Yetimlerle bir araya gelen heyet çocuklara çeşitli hediyeler de dağıttı.

Açılışı gerçekleştirilen yetimhane binasındaki programın ardından hemen yetimhanenin yanında yapımı devam eden ve ‘Bahattin Yıldız’ adı verilen büyük yemekhanenin de yapım çalışmaları yerinde incelendi. Yemekhane binasının da en kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçeceği belirtildi.

Yetimler için, içerisinde bütün ihtiyaçların karşılanabileceği tam donanımlı bir kompleks olarak düşünülen ve 100 dönümlük bir alan üzerine yapılan yetimhanenin yanına yapılacak yeni yetimhanelerden birinin de sembolik temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kompleks yetimlerin bütün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Proje tamamlandığında içerisinde okul binasından yatakhane binalarına, yemekhanelerden spor salonlarına, sosyal ihtiyaçların gerçekleştirilecek alanlardan hayvanat bahçesine kadar bir çok yapı yer alacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024