İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan OAC’li mültecilere 7 ton yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (OAC) yaşanan katliamların ardından evlerini terk ederek Kamerun’un sınır bölgelerinden Kenzou’daki Mbile Kampına sığınan mültecilere 7 tonu bulan yardım malzemesi dağıttı. Bu yardımlardan yaklaşık 6 bin kişi istifade etti.
Afrika, Kamerun 21.01.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (OAC) yaşanan katliamların ardından evlerini terk ederek Kamerun’un sınır bölgelerinden Kenzou’daki Mbile Kampına sığınan mültecilere 7 tonu bulan yardım malzemesi dağıttı. Bu yardımlardan yaklaşık 6 bin kişi istifade etti.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (OAC) yaşayan ve öldürülmekten korkan Müslümanlar, yurtlarını terk ederek çevre ülkelere sığınmaya devam ediyor. Bazen bu kaçış bile yeterli olmuyor. Kaçarken yakalananlar, otobüsleri durdurularak oracıkta öldürülüyorlar. Kaçabilenler ise ülke sınırlarını geçerek Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Çad ve Kamerun gibi ülkelere sığınıyorlar.

Ancak burada da onları zorlu şartlar bekliyor. Yerleştikleri ilk yerler onlar için bir anda kamp oluyor. Kendi imkânlarıyla bez ve ya çalıdan kendilerine kalacak yerler yapıyor, burada da açlık ile mücadele ediyorlar.
 

İHH’nın Çad ve Kamerun’daki acil yardım çalışmaları

Olayların başladığı ilk günden bu yana OAC’li mültecilere yardım yapan İHH ekipleri, 2014 yılı içerisinde Çad’ın Orta Afrika sınırındaki Gore ve Mbitoye ve ülkenin başkenti N’djamena’daki mülteci kamplarında bir dizi yardım çalışması gerçekleştirdi. Bu kapsamda İHH ekipleri; pirinç, makarna, şeker, tuz, yağ, salça, hijyen malzemeleri, ilaç ve elbiseden oluşan acil yardım malzemeleri ile ramazan ve kurban dönemlerinde de kumanya paketi ve kurban eti dağıttı. Yaklaşık 250 ton insani yardım malzemesinin dağıtıldığı bu yardımlardan yaklaşık 80 bin kişi istifade etti.

İHH ekipleri 2014 yılı içinde Kamerun’unda ise Garaboley ve Yakaduma bölgesindeki mülteci kamplarında bir dizi yardım çalışması gerçekleştirdi. Bu çalışmalar kapsamında da İHH ekipleri; pirinç, makarna, şeker, tuz, yağ, salça, hijyen malzemeleri ve elbiseden oluşan acil yardım malzemeleri ile ramazan ve kurban dönemlerinde ise kumanya paketi ve kurban eti dağıttı. Yaklaşık 150 ton insani yardım malzemesinin dağıtıldığı bu yardımlardan da yaklaşık 50 bin kişi istifade etti.
 

İHH yine Kamerun’daki mültecilerin yanında

İHH ekibi 2015 yılının başında bu kez de Kamerun’un Kenzou bölgesindeki mülteci kamplarında bir dizi yardım çalışması gerçekleştirdi. Bu çalışmalar kapsamında Kenzou’da yaklaşık 15 bin mültecinin yaşadığı Mbile kampında pirinç, makarna, şeker ve yağdan oluşan 7 tonluk yardım malzemesi dağıtıldı. Bu yardımlardan yaklaşık 6.000 bin kişi istifade etti.

İHH ekibi yapılan yardımların yanı sıra kampların bulunduğu bölgedeki kaymakam ve köylerdeki yetkililer ile görüşerek kamplarda yaşayan mültecilerin son durumları ile ilgili bilgiler aldı ve yeni ihtiyaçları belirledi.

Kamptaki izlenimlerini aktaran İHH Batı Afrika Sorumlusu Yunus Satılmış, Mbile ve Lolo kampının bundan yaklaşık 1,5 yıl önce kurulduğunu belirterek, “Mbile Kampında şu an için yaklaşık 15 bin, Lolo kampında ise 10 bin kişi bulunuyor ve bu sayılar devamlı artıyor. Çünkü Kamerun hükümeti mültecileri bir arada tutup kontrollerini sağlamak amacıyla Yakaduma’daki mültecileri bu iki kampa gönderiyor. Kamplarda şu anda BM’nin sadece ayda bir defaya mahsus gıda yardımları oluyor fakat bunlar oldukça yetersiz. Bu sebeple kampta kalanlar ve yetkililer bizi görünce çok mutlu oldular” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kamerun ve diğer ülkelere sığınan OAC’li mültecilere yardım ulaştırmaya devam edecek.

Kamerun’da şu an 100 binden fazla Orta Afrikalı mültecinin olduğu tahmin ediliyor. Mülteciler Kamerun’un Bertoua, Garaboley, Magganga, Angavi, Fooda ve Kenzou bölgelerinde kurulmuş mülteci kamplarında yaşam mücadelesi veriyorlar. Sınırdan geçişler ise her gün devam ediyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024