İHH, Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiliği organizasyonuyla Cibuti'ye gıda ve canlı hayvan yardımında bulundu.
İHH tarafından, Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiliği organizasyonunda Cibuti'de 2 ayrı bölgeye gıda ve köylülere canlı hayvan yardımında bulunuldu.
Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz tarafından bizzat ihtiyaç sahiplerine teslim edilen yardımlar Cibuti'de sevinçle karşılandı.
Başkent Cibuti'ye 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve Turish Köyü'ne (Somali dilinde Türk Köyü anlamına geliyor) 30’ar kiloluk 2 yüz adet gıda yardım paketi dağıtıldı.
Köylüler, Büyükelçi Hasan Yavuz başkanlığındaki Türk yardım heyetini Türk bayrakları ile karşıladılar. Yavuz, burada yaptığı konuşmada "Bu yardımı size ulaştırmanın ve sözümüzü yerine getirmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Yapmış olduğunuz karşılama ve merasimler Türkiye için onur vericidir. Türkiye her zaman ve her alanda Afrikalı kardeşlerinin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir" dedi.
Türkiye'nin Afrika'da üzerine düşen görevi yerine getirmekte kararlı olduğunu söyleyen Yavuz, Cibuti'deki Türk Köyü'nün Türkiye'den binlerce kilometre uzakta olduğunu fakat köyün adının yüzyıllarca korunduğunu belirtti. Yavuz, "Bugün size yardım değil, Türkiye halkının dostluk, kardeşlik ve sevgisini getirdik" diye konuştu.
Turish köyü yaklaşık 380 sene Osmanlı yönetiminde yaşadı. 16. Yüzyılda Osmanlı tüccarları bölgeye gelerek tuz ticareti ve ihracatı yaptığı için bölge halkı tarafından 16. yüzyıldan itibaren Türk Köyü olarak anılıyor.
150 yıldan beri İstanbul şarkısı söyleyen bölgeye 300 keçi yardımı
Cibuti’nin Dikhil Bölgesinde 300 ailenin yaşadığı Senkal Köyü'ne de 300 adet canlı keçi yardımı yapıldı. Yardım Büyükelçi Hasan Yavuz tarafından köylülere teslim edildi.
Yardım heyetini Türk ve Cibuti bayrakları ile karşılayan köylüler de Türkiye'ye ve yardımları sağlayan İHH'ye teşekkür etti.
Dikhil bölgesi sakinleri 150 yıldan bu yana kızlarını gelin ederken "Istanbol" adlı bir şarkıyı seslendiriyor. Şarkıda "İstanbul feneri gibi parla, ülkeni aydınlat' deniliyor.