İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Suruç’ta 300 yetimin yüzünü güldürdü
Şanlıurfa İHH, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında 100’ü Suruçlu, 200’ü de Kobanili olmak üzere şehirdeki 300 yetim için piknik düzenledi.
Türkiye 16.03.2015

Şanlıurfa İHH, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında 100’ü Suruçlu, 200’ü de Kobanili olmak üzere şehirdeki 300 yetim için piknik düzenledi.

Şanlıurfa İHH, Suruç ilçesinde bakımını üstlendiği 100 yetim ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük mülteci kampı olan AFAD Suruç Konaklama tesislerinden gelen 200 kadar Kobanili yetimin yüzünü düzenlenen bir piknikle güldürdü. 

Sabah saatlerinde otobüs ve minibüslerle Suruç merkez ve AFAD Suruç Çadır Kent’ten getirilen yetim aileleri ve çocuklar Aligör’de bulunan Suruç Fen Lisesi bahçesinde İHH Şanlıurfa temsilcisi Behçet Atila ve İHH Şanlıurfa Temsilciliğinin diğer yetkilileri tarafından karşılandılar. Aileler ve çocuklarla yakından ilgilenen vakıf yetkilileri çocuklara unutulmaz sevinçli bir gün yaşattılar.

İHH Şanlıurfa Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliğe katılan yetimlerle koşu, halat çekme, ip atlama, dini sorulardan oluşan bilgi yarışması, futbol ve hentbol gibi çeşitli oyun amaçlı müsabakalar düzenlendi.

Programa Suruç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demirbilek, AFAD yetkilileri, Suruç Fen Lisesi Müdürü Muhittin Bozkaya, Suruç Eğitim Bir Sen Başkanı Mustafa Durmaz ve bazı okulların idarecileri katıldı.

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın savaş, doğal afet ve yoksulluk bölgeleri başta olmak üzere Türkiye dâhil 35 ülke ve bölgede, yetimlerin barınma, gıda, giysi, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti. Atila ayrıca 60 bine yakın yetime de Sponsor Aile Sistemiyle düzenli olarak nakdi yardım yapıldığını kaydetti.

5 yıldan beridir geleneksel hale getirdiğimiz Yetim Dayanışma Günleri programları kapsamında yetimleri sevindirme programları düzenlediklerini belirten Atila, şöyle devam etti:

“Bugün, Şanlıurfa’mızın Suruç ilçesindeki yerli ve Suriyeli yetim muhacirleri sevindiriyoruz. Başta Urfa’da olmak üzere Siverek, Suruç, Viranşehir, inşallah bu yıl Hilvan ve Ceylanpınar’ı da programlara katmayı düşünüyoruz. Tabi ki final programımız Urfa’da olacak. Bu yetim çocuklarımızın bir nebze bir gün dahi olsa bir araya getirip onları çeşitli oyun ve müsabakalarla eğlendirmek akabinde yemek ve vereceğimiz hediyelerle farklı bir gün çocuklara yaşatmaya çalışıyoruz. “

“Bizler biliyoruz ki yetimler kutsal emanetlerdir” diyen Atila, sözlerini şöyle tamamladı: “Onlar, Resullulah’ın (SAV) bizlere emanetidir. Bizler o gözle bu yavrularımıza bakmaktayız. Bu yavrularla ilgilenmek bizlere zevk veriyor. Bizler de onların gönüllerini kazanmaya çalışıyoruz. Onları böyle sevinçli mutlu görmek bizi de çok sevindiriyor. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Allah (cc) razı olsun. Bu yetimlerimize sponsor olan ağabeylerimize, ablalarımıza ve kardeşlerimize müteşşekkiriz.”

Piknikte oynanan keyifli oyunlar ve müsabakalardan sonra başta yetimler olmak üzere tüm ailelerine ve misafirlere yemek ikram yapıldı; ardından da yetimlere oyuncakları dağıtılarak etkinlik sona erdi.

Dünya genelinde yaklaşık 60 bin yetime sponsor olan İHH, Türkiye’de en çok yetimin desteklendiği il olan Şanlıurfa’da 500 yetime sponsorluk sistemiyle düzenli olarak nakdi yardımda bulunuyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024