İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Kırgız yetimlerin yüzü güldü
İHH’nın 16-31 Mart günleri arasında sürekli yetim çalışması gerçekleştirilen ülke ve bölgelerde düzenlediği “Yetim Günleri” kapsamında Kırgız yetimlerin de yüzleri güldürüldü. Yetimlere hediyeler veri
Kırgızistan 08.04.2011

Orta Asya ülkelerinden Kırgızistan 5 milyona yakın nüfusa sahip ve ülkede 35 bin yetim çocuk bulunuyor. Yetimlere destek olan vakfımız yetim günleri kapsamında Kırgızistan’a bir ekip gönderdi.

İHH ekibi, geçtiğimiz yıl etnik çatışmaların yaşandığı Oş ve Calalabad şehirlerindeki yetimleri ziyaret etti. İHH hali hazırda bu bölgede sponsor aile sistemiyle 30 yetimin sürekli bakımını üstlenmiş durumda ve bu çocukların bir kısmı etnik çatışmalarda yetim kalan çocuklardan oluşmakta.

İHH, bölgedeki partner kuruluşu İnsandık Jardam Fondu (İCAF) vasıtasıyla yetimhanelere düzenli olarak destek oluyor.

İHH ekibi, program çerçevesinde Uçkun Yetimhanesi’ni ziyaret etti. Yetimhaneye gıda yardımı yaptı ve 26 yetime de giysi hediye edildi. Kırgızistan Gençlik Bakanı Alyasbeg organizasyonun evsahipliğini yaptı. Uçkun Yetimhanesi’nde hafta sonları düzenli olarak partner kuruluş İCAF vasıtasıyla çocuklarımıza “edep-ahlak” adıyla dini-manevi eğitimler veriliyor.

İHH ekiplerinin Kırgızistan’daki duraklarından birisi de  Cal Yetimhanesi’ydi. Bu yetimhanede ihtiyaç duyulan televizyon, ütü, mutfak malzemeleri, ayakkabı, çocuklar için spor malzemeleri,  2 Satranç seti, çeşitli oyuncaklar ve Manas Destanı, Semetey ve Cengiz Aytmatov’un tüm eserleri temin edildi.  İHH ekibi,  yetim ailelerine de ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı, İran’da yaşanan İsrail ve ABD saldırılarının ardından insani krizle karşı karşıya kalan sivil halk için geniş kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı. Daha önce 4 tırı İran’a gönderen vakıf, ilaç, gıda kolisi ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 7 tırı daha ülkeye uğurladı.
14.05.2026
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Lübnan’da 2 Mart 2026’dan bu yana artan İsrail saldırıları neticesinde derinleşen insani krize karşı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Sadakataşı Derneği organizesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Vakfı ve Yeryüzü Çocukları Derneği tarafından hazırlanan ve içerisinde acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 38 konteynerlik yardım gemisi, savaş mağduru sivillere umut olmak üzere Beyrut Limanı’na ulaştı.
20.04.2026
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026