İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH bu Ramazan’da neler yapacak?
Yaklaşan Ramazan ayıyla birlikte çalışmalarına hız kazandıran İHH İnsani Yardım Vakfı, tüm ekipleriyle birlikte dünyada Ramazan coşkusunu yaşamak ve yaşatmak için yollara düşüyor. Vakfımız, bağışçılar
05.08.2011

Türkiye’de 70 şehir ve dünyada 70 ülke ve bölgede çalışmalar yapacak olan İHH, zor durumda olan kardeşlerimize destek olacak ve sorunların çözümü için yeni projeler geliştirecek. Vakfımız bu yıl da yardımseverlerin zekât ve bağışlarını savaş, afet ve yoksulluk içinde yaşayan insanlara ulaştıracak.

KUMANYA BAĞIŞIYLA KAPILARI ÇALACAĞIZ

Vakfımız, Ramazan ayı çerçevesinde hem yurt içinde hem de yurt dışında kumanya dağıtımları yapacak. Temel ihtiyaç malzemelerinden oluşacak kumanyalarımız fakirlerin sofralarını süsleyecek. Bağışçılarımız bir kumanya bedeli olan 60 TL karşılığında dilediğiniz sayıda ailenin ihtiyacını karşılayabilecek.

YETİMLERİN RAMAZAN’DA YÜZÜ GÜLECEK

Yetimleri ve ailelerini Ramazan ayında da unutmayan İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim iftarları düzenleyecek ve ailelerine maddi destekte bulunacak. Yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımı yapacak olan vakfımız, ihtiyaç duyulan yerlerde yetimlere nakdi yardımda bulunacak. Sponsor Aile Projesiyle en az bir yıl boyunca bir yetimi destekleyebilecek olan yardımseverler, Ramazan ayında da dilediği sayıda yetime bayramlık hediye edebilecek.

GEZİCİ AŞEVİMİZDE SİZ DE İFTAR VEREBİLİRSİNİZ

Yurt içinde 26 ilde gezici aşevi ile iftar programları gerçekleştirecek olan vakfımız, bağışçılarının gezici aşevinde düzenlenen iftarın tamamını üstlenmelerine de olanak sağlayacak. Aynı zamanda yardımseverler, bir kişinin iftar bedeli olan 5 TL karşılığında bir ya da birden fazla kişinin iftar bedelini karşılayabilecek.

ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAĞIZ

Türkiye’de ve dünyada ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımı desteğinde bulunarak, öğrencilerin eğitim araç gereçlerini karşılayacağız. 25 TL karşılında siz de bir öğrencinin kırtasiye ihtiyacını karşılayarak, eğitim noktasında muhtaç öğrencilere destek olabilirsiniz.

ZEKÂT VE SADAKALARINIZI DA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYORUZ

Vakfımız, Ramazan ayı dolayısıyla Türkiyeli yardımseverlerin zekât, sadaka fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ulaştırıyor. Yardımseverler İHH aracılığıyla insani yardıma muhtaç durumda olanlara bağışlarını ulaştırabilecek.



KURUM VE İŞLETMELER İÇİN GIDA BANKACILIĞI SİSTEMİ

Kurum ve işletmeler de gıda bankacılığı kapsamında bağış yapabilecek ve yaptıkları bu yardımları gider olarak vergiden düşebilecekler. Kurum ve işletmelerin gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddesi yardımları gıda bankacılığı kapsamında değerlendiriliyor. Sadece kampanyamıza yapacağınız yardımların İHH tarafından faturalandırılması bu kampanyaya katılmanız için yeterli olacak. Hayırseverler aynı zamanda vergi muafiyeti bulunan kurumumuza yapacakları bağışları vergiden düşebilecekler.

İHH İnsani Yardım Vakfı yaklaşık 19 yıldır Ramazan ayında da zorluklar içerisinde hayata tutunmaya çalışan insanlara umut olmaya çalışıyor. Bugün Afrika’da binlerce insan kuraklık nedeniyle ölümle yüz yüze gelmiş durumda. Aynı zamanda Kuzey Afrika ülkeleri de dâhil olmak üzere birçok Afrikalı ülkesi iç savaş nedeniyle yaşam zorluğu çekiyor.  Ortadoğu’daki mülteci kamplarında hala dram yaşanırken Suriye halkı hala yardım bekliyor.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

[video-178]

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024